Ellenőrizni kell a keresőoptimalizálással foglalkozó cégeket

Hogyan ellenőrizd a honlapkészítő keresőolptimalizáló cég állításait

Máté Balázs, online marketing
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Minap egy régi ügyfelünk, aki a honlapkészítés megrendelése és teljesítése óta nem jelentkezett, és semmilyen szolgáltatást nem kért, felhívott, hogy elvinné tőlünk a weboldalt. Meglepődtem, mert ilyen nem szokott velünk előfordulni, minden ügyfelünk, aki honlapkészítés vagy keresőoptimalizálás szolgáltatásunkat megrendelte, elégedett velünk. Sebaj, macerás nehéz ügyfélről volt szó, hát menjen. Egyszer csak felhívott az új honlapkészítő cég munkatársa, hogy állítsuk már át a domaint az ő szerverükre. Hm. Mi, hát érdekes, nem annak kellene az új honlappal foglalkozni aki átveszi? Hát jó, megtettük. Már egy ideje tőlük ment az oldal, amikor felhívnak, hogy miért nem állítjuk át, mert ők nem tudják. Na ez felkeltette az érdeklődésemet. Felkerestem az adott cég weboldalát. Vagyis megpróbáltam, mert alapvetően a cég saját nevére sem jött a Google találati lista első 10 helyén. Nagy nehezen megtaláltam és hát láss csodát!
A meta tag-eknek van jelentőségük a Google találati rangsorában

A keresőoptimalizálás gurujai!A cég saját állítása szerint a keresőoptimalizálás nagymestere. Ha valaki 2 cikket elolvasott már a keresőoptimalizálásról, tudja, hogy azért a meta tag-eknek van némi jelentőségük a Google találati rangsorára. Hát először is az lepett meg, hogy ez a cég egy darab ilyen meta tag-et nem használt. Hm, gondoltam, biztos valami speciális keresőoptimalizálási know-how van náluk, hát nézzük meg mit tudnak. Megnyitok egy Google-t. Beírom: honlapkészítés. Hm az első 3 oldalon nem találom őket. Na jó. Akkor keressünk rá a keresőoptimalizálás kifejezésre. Első 3 oldalon semmi. Jó, sokan mondják, hogy alapvetően a keresőoptimalizálás nem teszi hatékonnyá a honlapkészítést, a hatékony honlap kulcsa az online marketing tanácsadás, ami összefoglalja ugye a honlapkészítés, keresőoptimalizálás, és marketing tanácsadás műveleteket. Hát nézzük meg, ezzel hogyan állnak. Sehol semmi. Na jó, mi is el szoktuk hanyagolni saját weboldalainkat, ha sok a munkánk, mivel az ügyfél a fontosabb, mint a self PR, de azért az első 3 oldalról kiesni már nem illene, nem? Az oldal tetszetős, ügyfelek nyilatkoznak arról, mennyire jó a honlapkészítő cég, de azért valamit a keresőoptimalizálás terén is illene letenni az asztalra, ha egyszer azt hirdetjük, hogy seo guruk vagyunk. Nem? Kérlek, ne dőlj be ilyen csalóknak!

A keresőoptimalizálás és a honlapkészítés lejáratóiA keresőoptimalizálás és az online marketing tanácsadás egy igen elterjedt kifejezés lett. Dajmanovich Nebojsa ismertette, meg a magyar közvéleményt ezekkel a kifejezésekkel, aki nagy hírverést csinált szaktudásának és az online marketing jelentőségének. Jól tette, az online marketing, ha jól csinálják, valóban egy ütős marketing eszköz. Sokan  a honlapkészítő cégek közül pár éve még azt sem tudták, mi az a keresőoptimalizálás, és mire jó. Még a legnagyobb honlapkészítő cégek sem operáltak ezzel az eszközzel. Mi, és jó pár egyéb online marketing tanácsadó vállalkozás elkezdtünk az online marketing elvei alapján honlapokat fejleszteni, alkalmazni a keresőoptimalizálás elveit. Kutattunk, fejlesztettünk, know-howt építettünk fel, eredményeket érünk el. De nagyon sokan vannak, akik csak hangoztatják, hogy a kesresőptimalizáls nagy tudorai. Kérlek, ellenőrizd le a tudásukat!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

vízelosztás

Az öntözőrendszer csatornáinak vízhozamával való gazdálkodás és az öntözési... Tovább

konszolidáltság

az öröklődés biztonságát fejezi ki valamely fajtára v. tenyészetre vonatkozóan... Tovább

Tovább a lexikonra