Megérkezik Hazánkba is az igazi tél, kemény mínuszokkal és havazással

hirdetes

Érkezik a tél – kemény mínuszokkal!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Jó lett volna, hogyha hamarabb érkezik meg a tél, de sajnos késett a hó eléggé, így ritkán tapasztalt, tavaszias időben telt el a Karácsony. A Szilveszter viszont már másképpen alakul, nézzük, mi vár ránk a közeljövőben. 

Kemény mínuszokkal érkezik meg Hazánkba az igazi tél, folyamatos havazás, heves széllökések, készüljetek fel időben

Már december 27.-én, szombaton is nagyot fog esni a nappali és az éjszakai hőmérséklet egyaránt. A már megszokott 10-12 Celsius fok helyett a legtöbb helyen nem lesz több 0 foknál, csapadékra azonban még csak elvétve kell számítani.


Vasárnap viszont megérkezik a várva várt, vagy éppen nem várt igazi tél! A hőmérséklet -2 és 2 fok között alakul az ország területein, de ezen a napon már számíthatunk havazásra. Ez még nem is lenne akkora baj, hiszen tél van, a gondot a heves széllökések és a hófúvások jelenthetik majd, érdemes felkészülni időben.

hirdetes


Havazásra hétfőn és kedden is számítani lehet, az év további részében már nem nagyon lesz csapadék, de az időjárás eléggé zord, télies lesz. A nappali hőmérséklet nem fogja elérni a 0 Celsius fokot sem, éjszaka pedig akár -12, -15 Celsius fokokra is számíthatunk. Főleg Szilveszterkor figyeljünk oda jobban, mert az alkohol nem fog fűteni senkit, higgyétek el, figyeljetek oda egymásra és magatokra is!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


talajjavítás

a szokásos ->agrotechnikán túlmenő olyan beavatkozás, amely a kedvezőtlen fiz., kém. v.... Tovább

biológiai szennyvíztisztítás

ált. a mechanikai és a ->kémiai szennyvíztisztítás után v. túl híg szennyvíz... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek