Megérkezik Hazánkba is az igazi tél, kemény mínuszokkal és havazással

Érkezik a tél – kemény mínuszokkal!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Jó lett volna, hogyha hamarabb érkezik meg a tél, de sajnos késett a hó eléggé, így ritkán tapasztalt, tavaszias időben telt el a Karácsony. A Szilveszter viszont már másképpen alakul, nézzük, mi vár ránk a közeljövőben. 

Kemény mínuszokkal érkezik meg Hazánkba az igazi tél, folyamatos havazás, heves széllökések, készüljetek fel időben

Már december 27.-én, szombaton is nagyot fog esni a nappali és az éjszakai hőmérséklet egyaránt. A már megszokott 10-12 Celsius fok helyett a legtöbb helyen nem lesz több 0 foknál, csapadékra azonban még csak elvétve kell számítani.


Vasárnap viszont megérkezik a várva várt, vagy éppen nem várt igazi tél! A hőmérséklet -2 és 2 fok között alakul az ország területein, de ezen a napon már számíthatunk havazásra. Ez még nem is lenne akkora baj, hiszen tél van, a gondot a heves széllökések és a hófúvások jelenthetik majd, érdemes felkészülni időben.


Havazásra hétfőn és kedden is számítani lehet, az év további részében már nem nagyon lesz csapadék, de az időjárás eléggé zord, télies lesz. A nappali hőmérséklet nem fogja elérni a 0 Celsius fokot sem, éjszaka pedig akár -12, -15 Celsius fokokra is számíthatunk. Főleg Szilveszterkor figyeljünk oda jobban, mert az alkohol nem fog fűteni senkit, higgyétek el, figyeljetek oda egymásra és magatokra is!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

.../2006. (...) FVM rendelet

a földmûvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések... Tovább

vízminőség

A valamennyi élőlény számára fontos környezeti tényező - a víz - fiz.,kém. és biol.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek