hirdetes

Várja a pénzeket a kárenyhítési alapba az MVH

Magyar Hírlap
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Több mint kétmilliárd forint kárenyhítési hozzájárulást várnak a gazdálkodóktól, akiknek június 30-ig kell megtenniük a befizetést a Nemzeti Kárenyhítési Alapba – hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Mintegy tízezer gazdálkodó tagja a rendszernek.
Várja a pénzeket a kárenyhítési alapba az MVH

Kárenyhítési hozzájárulás

A napokban kapják meg az agrárkár-enyhítési rendszerhez csatlakozott gazdálkodók a kárenyhítési hozzájárulásuk mértékéről és a befizetés részletes feltételeiről szóló határozatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). Idén több mint kétmilliárd forint kárenyhítési hozzájárulást várnak a gazdálkodóktól. A hozzájárulásoknak június 30-ig kell beérkezniük a Nemzeti Kárenyhítési Alapba.

Határidő

„A határidő betartása érdekében legkésőbb június 20-ig javasolt elindítani a tranzakciót. Az idén több mint ezer őstermelő csatlakozott – a május 17-i határidőig – az agrárkár-enyhítési rendszerhez, amelynek a már korábban belépőkkel együtt így tízezer tagja van” – áll az MVH közleményében.
hirdetes

A befizetés feltételei

A szélsőséges időjárás sújtotta helyzetben különösen fontos, hogy az érintettek teljesítsék a befizetést. A kárenyhítési törvény értelmében a fizetési kötelezettségüket elmulasztóktól mindenképpen be kell hajtani a hátralékot, ráadásul a határidőn túli befizetés miatt a gazdálkodó elesik a kárenyhítő juttatástól.

A káresemény

A káreseményeket azok bekövetkeztétől számított tíz napon belül kell bejelenteniük a gazdálkodóknak a területileg illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz.A káresemény bekövetkezése a gyakorlatban az az időpont, amikortól a kár felmérhető, vagyis a termelő olyan helyzetbe kerül, hogy képes a káresemény megállapítására. A kárenyhítési rendszer keretében jelenleg csak a káresemények bejelentése történik, a kárérték bejelentésére csak a kárenyhítési igények benyújtásával, október 20-ig kerül sor.
hirdetes

A gazdálkodóknak vis maior, belvíz vagy árvíz esetén elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül kell bejelentést tenniük. Június elejéig több mint kétezer-hétszáz vis maior bejelentést kapott az MVH, ami csaknem hatvanezer hektár területet érint.

Magyar Hírlap

Forrás: Eu-info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

felületi öntözés

az olyan öntözési mód, amelynél az öntözővíz a talaj felszínén mozogva jut el a talaj... Tovább

kórjóslat

valamely betegség valószínű lefolyásának megállapítása a betegség tünetei és az egyéb... Tovább

Tovább a lexikonra