Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Várja a pénzeket a kárenyhítési alapba az MVH

Magyar Hírlap
Több mint kétmilliárd forint kárenyhítési hozzájárulást várnak a gazdálkodóktól, akiknek június 30-ig kell megtenniük a befizetést a Nemzeti Kárenyhítési Alapba – hívja fel a figyelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). Mintegy tízezer gazdálkodó tagja a rendszernek.
Várja a pénzeket a kárenyhítési alapba az MVH

Kárenyhítési hozzájárulás

A napokban kapják meg az agrárkár-enyhítési rendszerhez csatlakozott gazdálkodók a kárenyhítési hozzájárulásuk mértékéről és a befizetés részletes feltételeiről szóló határozatot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH). Idén több mint kétmilliárd forint kárenyhítési hozzájárulást várnak a gazdálkodóktól. A hozzájárulásoknak június 30-ig kell beérkezniük a Nemzeti Kárenyhítési Alapba.

Határidő

„A határidő betartása érdekében legkésőbb június 20-ig javasolt elindítani a tranzakciót. Az idén több mint ezer őstermelő csatlakozott – a május 17-i határidőig – az agrárkár-enyhítési rendszerhez, amelynek a már korábban belépőkkel együtt így tízezer tagja van” – áll az MVH közleményében.
hirdetes

A befizetés feltételei

A szélsőséges időjárás sújtotta helyzetben különösen fontos, hogy az érintettek teljesítsék a befizetést. A kárenyhítési törvény értelmében a fizetési kötelezettségüket elmulasztóktól mindenképpen be kell hajtani a hátralékot, ráadásul a határidőn túli befizetés miatt a gazdálkodó elesik a kárenyhítő juttatástól.

A káresemény

A káreseményeket azok bekövetkeztétől számított tíz napon belül kell bejelenteniük a gazdálkodóknak a területileg illetékes Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalhoz.A káresemény bekövetkezése a gyakorlatban az az időpont, amikortól a kár felmérhető, vagyis a termelő olyan helyzetbe kerül, hogy képes a káresemény megállapítására. A kárenyhítési rendszer keretében jelenleg csak a káresemények bejelentése történik, a kárérték bejelentésére csak a kárenyhítési igények benyújtásával, október 20-ig kerül sor.
hirdetes

A gazdálkodóknak vis maior, belvíz vagy árvíz esetén elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül kell bejelentést tenniük. Június elejéig több mint kétezer-hétszáz vis maior bejelentést kapott az MVH, ami csaknem hatvanezer hektár területet érint.

Magyar Hírlap

Forrás: Eu-info

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


felületaktív anyagok

mindazon anyagok, amelyek folyadékok határfelületén adszorpcióval feldúsulnak, mert... Tovább

abrak

nagy táplálóértékű takarmány. Főleg gabonamagvakból áll, amelyeket v. egészben, v.... Tovább

Tovább a lexikonra