A kakukkfű felhasználásának lehetőségei

hirdetes

A kakukkfű felhasználásának lehetőségei

A kakukkfüvet számtlan módon felhasználhatjuk, mostani cikkemben megmutatom nektek, melyek a legjobb felhasználási módszerek!

A kakukkfű felhasználásának lehetőségei

A kakukkfű felhasználása – A lerakódás és a váladék oldására

A kakukkfű egyik legnépszerűbb felhasználási módja a köptetőként való alkalmazás, ugyanis képes enyhíteni a lerakódást és oldani a lerakódott váladékot. Emellett köhögéscsillapító hatása is van. A kakukkfű lerakódás elleni hatékonysága és a gőzterápia kombinálásával sokat tehetsz egészséged felvirágoztatásáért – ezt a módszert már egy évezrede ismerik és használják. Nincs más dolgod, mint felforrósítani egy lábas vizet, és belekeverni két evőkanál friss, vagy száraz kakukkfüvet vagy olajat. Ez után hajolj fölé, teríts magadra egy törölközőt, hogy a gőz ne távozhasson olyan egyszerűen, és szívj mélyeket a gőzből 10 percen át.

hirdetes

A kakukkfű felhasználása – A száj egészségéért

A kakukkfű olaj csodás természetes alternatíva a hagyományos szájhigiéniai termékek helyett. Használható a fogszuvasodás, a fogkő, a fogínygyulladás és a kellemetlen lehelet ellen is ¬– mindezt baktériumülő és fertőtlenítő tulajdonságainak köszönhetjük.

hirdetes

A kakukkfű felhasználása – Dúsított kakukkfüves olaj

A kakukkfű megőrzésének érdekében készíts ecetes vagy olajos keveréket. Az egész pofonegyszerű, ráadásul semmilyen szaktudás, vagy különleges eszköz nem szükséges hozzá. Az eredmény egy csodálatos ízű olaj vagy ecet, ami mindent sokkal ízletesebbé képes tenni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Joana RM (változat)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Joana peronoszpóra rezisztens változata, rnorfológiailag... Tovább

finom fésűsgyapjú

egyes merinói juhok 6 cm-nél hosszabb, erős, rugalmas, finom, 18—22 um vastagságú, A... Tovább

Tovább a lexikonra