Az összes illegális kút láthatóvá válik az új megfigyelőrendszerrel!

hirdetes

Az összes illegális kút láthatóvá válik az új megfigyelőrendszerrel!

B. Á.
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A jelenlegi rendszer miatt Magyarországon több mint százezer illegális kút létesült, a jövőben viszont ezek mindegyike láthatóvá válik – hogy ez mit jelent pontosan és miért fontos? Most ez is kiderül! 

Az összes illegális kút láthatóvá válik az új megfigyelőrendszerrel!

Magyarország kormánya elkötelezett a felelős hal-, és vízgazdálkodás gyakorlásában, valamint a magyar szőlészet és borászat versenyképességének javításában – mondta Nagy István agrárminiszter a mezőgazdaságot érintő új jogszabályváltozások kapcsán a Parlamentben. Elmondta továbbá azt is, hogy a halgazdálkodásról és a halak védelméről szóló törvény módosítása széles társadalmi elfogadottságon nyugszik.

A változtatásra nagy szükség volt, ezek után lehet végérvényesen biztosítani a horgásztársadalom biztonságos és nyugodt körülmények között történű működését. Ezzel nincs is probléma, de hogy jönnek ide a kutak és mi lesz a sorsuk?  

hirdetes

Több mint százezer illegális kút

A jelenlegi rendszer miatt nagyjából százezer illegális kút létesült Magyarországon. Ezek természetesen nincsenek nyilvántartva és az ellenőrzésük is nehezen megoldható. Egészen idáig, ugyanis 2021-től a kutak láthatóvá válnak, a belőlük kinyert víz pedig mérhetővé válik, hála a monitoring rendszernek. 

hirdetes

Mi lesz az illegális kutak sorsa? 

A törvény garanciát jelent arra is, hogy az érintettek teljesíthessék a rekreációs igényüket, valamint a halgazdálkodási elvárásokat, amelyek az ökológiai sokszínűség fenntartásához, valamint a természet megóvásához szükségesek. A cél egyértelmű: ellenőrizhetőség és kontrollálhatóság. Nagy István elmondta, hogy Magyarország öntözési stratégiája a felszíni vizek felhasználására irányul.

Hazánkba sokkal kevesebb víz érkezik be, mint amennyit kibocsát, ezáltal van egy olyan erkölcsi alapunk, amire már lehet építkezni. Hozzátette, hogy véleménye szerint az új törvény eléri, hogy a termelők jó teljesítménye és a környezet védelme egyaránt biztosított legyen. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

2006. évi CVII. törvény

a géntechnológiai tevékenységrõl szóló 1998. évi XXVII. törvény módosításáról 1. §... Tovább

altalajlazító

a talajművelő eszközök v. gépek olyan csoportja, amely alkalmas a megművelt réteg alatti... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert