Illatosíts ezekkel a módszerekkel és űzd el a kellemetlen szagokat a lakásból!

hirdetes

8 tipp, amivel illatosabbá teheted az otthonod

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ezekkel a szakértői tippekkel varázsolja kellemes illatúvá otthonod attól a pillanattól kezdve, hogy belépsz az ajtón.

illatosító megoldások

Illatosító tippek otthonodba

Az otthonunk kellemes illatúvá varázsolásának megtanulása elengedhetetlen ahhoz, hogy a vendégek meleg fogadtatásban részesüljenek, és otthonunk kellemes időtöltési hellyé váljon. A szaglás az egyik legizgalmasabb érzékszerv; az egyik illat képes átvinni egy másik helyre vagy időpontba. Ezért otthonunk illatára ugyanolyan figyelmet kell fordítani, mint a belsőépítészet többi elemére.

Természetesen számos kézenfekvő módja van annak, hogy otthonunk kellemes illatú legyen, beleértve a legjobb gyertyák meggyújtását és a náddiffúzorok hozzáadását. Ezek azonban csak az utolsó simításokat adják – először meg kell találni a rossz szagok elleni védekezési módot, mielőtt új illatanyagokat adnánk hozzá. Az alábbiakban a szakértők megosztják a legfontosabb tippjeiket a szagok felszámolására és otthonunk illatosítására.

8 MÓD, HOGY SZÉPEN ILLATOZZON OTTHONUNK

Két lépésből áll, hogy otthonunk kellemes illatú legyen. Az első a rossz szagok felszámolása; nincs értelme a nem kívánt szagokat csak mesterséges szagokkal takarni – el kell jutni a forráshoz. Nyilvánvalónak tűnhet, de kezd azzal, hogy tisztán tartod otthonod. 

Az illatos tisztítószerek is segítenek abban, hogy otthonunk tiszta és friss illatú legyen. Ha rossz szagok jönnek a lefolyókból, szellőzőnyílásokból, elektromos aljzatokból vagy hasonlókból, vizsgáltasd ki ezeket.

hirdetes

A következő lépés az, hogy új, frissítő illatokat vigyünk be otthonunkba. Az illatrétegezés nagyszerű módja annak, hogy otthonunk kellemes illatú legyen, és abban is segít, hogy boldogabb legyen otthonunk. A belső terek friss illata létfontosságú a kiegyensúlyozott otthon megteremtéséhez. Az illat különösen megidéző hatással van az otthon általános légkörére.

1.    A TERMÉSZETES ILLÓOLAJOK ELŐBBSÉGE A MESTERSÉGES ILLATOK ELŐTT


Amikor rossz szaggal szembesülünk otthon, sok ember első lépése a gyertya meggyújtása. Ez azonban több kárt okozhat, mint hasznot. Kellemes aromájuk ellenére sok illatos gyertya tartalmaz méreganyagokat, különösen paraffint, amelyek károsak az egészségünkre, különösen akkor, ha légúti problémákkal, például asztmával küzdünk. Ehelyett válassz szójaviaszból és illóolajokból készült természetes gyertyákat.

A szaglás a limbikus rendszer része, amely feldolgozza az érzelmeket, támogatja a memória kialakulását, és szorosan kapcsolódik az érzelmi jóléthez. Olvasd el a termékek címkéit, és keress természetes eredetű illatokat és pamutkanócot a nem paraffin gyertyákban, hogy az otthoni méreganyagokat minimális szinten tartsd. 

hirdetes

Ha nem vagy biztos abban, hogyan találod meg a legjobb otthoni illatot, először nézd meg kedvenc parfümöd. Fedezd fel, milyen jegyek vonzzák szaglásod – legyen az virág, citrus vagy pézsma – ennek tudatában eligazodhatsz egy olyan otthoni illat felé, amelyet biztosan szeretni fogsz.

2.    KÉSZÍTS SAJÁT ILLÓANYAGOT - VÁSZONVÍZ

Ha megtöltöd otthonod friss ágyneművel, az nagyszerű módja annak, hogy otthonod kellemes illatú legyen. Ahhoz, hogy megőrizd ezt a „most” szagát az ágyneműben, az ágynemű víz elengedhetetlen.

Vászonvíz elkészítése: keverj össze 2 evőkanál vodkát 2/3 csésze desztillált vízzel. Ezután adj hozzá 12-18 cseppet a választott illóolajból – a levendula vagy a neroli remek választás – és öntsd egy spray-palackba. Ezután permetezhetsz egy kis vászonvizet a ruhadarabra vasalás közben, vagy használhatod a vászonvizet a friss lepedők élénkítésére a szekrényből.

Kattints a következő oldalra ha kíváncsi vagy hogyan teheted illatosabbá az otthonodat!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

testalkat

Az állatok t.-a a külső testalakulásbeli tulajdonságok,bélyegek összessége.A t. a... Tovább

fluldizációs szárítás

a szemes termények szárításának egyik módja. A szárításra kerülő anyagot lyukacsos... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek