Az óraátállítás meghozza a telet is!

hirdetes

Az óraátállítással együtt megérkezik a tél is!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Már nem sokáig élvezhetjük a Vénasszonyok nyarát, ugyanis az óraátállítással együtt megérkezik a hideg, a csapadék, az sincs kizárva, hogy hó is hullani fog, nézzük, mire kell számítanunk november elején! 

Időjárási előrejelzés november

Az óraátállítás több szempontból is rossz: hamarabb lesz sötét, rövidebbek lesznek a napok, az átállás megviseli a szervezetünket és még sorolhatnám. Ráadásul pont akkor lesz vége a Vénasszonyok nyarának, amikor már egy órával hamarabb kezd el sötétedni…

Használjátok ki az utolsó meleg hétvégét! 

Minden évben elérkezik ez az idő, most kicsit szerencsések voltunk, mert nagyon kitolódott a nyár. Őszben mondjuk nem is volt részünk, ami elég nagy baj, de most nem erről fogok beszélni. Hanem inkább elmondom azt, hogy milyen szép október utolsó teljes hete. Már a hét elején is sorra dőltek meg a melegrekordok, igazi nyári, száraz napokat éltünk, a hőmérséklet majdnem elérte a 30 Celsius fokot is. 

Hétvégén még mindig rengeteget fog sütni a Nap, tökéletes kirándulóidő lesz, reggel még több helyen köddel találkozhatunk, de ez már délelőtt fel fog szállni az ország legnagyobb területén. Érdemes kihasználni ezt az egy-két napot, mert a következő hét már nem lesz ilyen kegyes hozzánk. 

hirdetes

Érkezik a tél?

Hirtelen és könyörtelenül érkezik a váltás, már a hét első két napján. Drasztikusan fok csökkeni a hőmérséklet, a legmelegebb órákban sem fogunk 5-13 Celsius foknál többet mérni – ez az ilyenkor megszokottnál 3-6 fokkal hidegebb. A baj inkább az, hogy szinte semmi átmenet nem lesz, egyik napról a másikra akár 10 fokot is zuhanhat a hőmérséklet, ez pedig megviseli a szervezetet.

hirdetes

Éjszakánként és hajnalban nagy területen számíthatunk fagyra, éppen ezért ajánlom figyelmetekbe a növények teleltetése című rovatunkat, ahol mindent megtudhattok a fagyérzékeny növények igényeiről – a hétvégén már mindenképpen végezzétek el a szükséges műveleteket. 

A csapadék sem marad el

A szeptember és az október nagyon száraz, aszályos volt, most viszont végre valahára megérkezik a csapadék is. Az előrejelzés még képlékeny, egyelőre nem lehet pontosan megmondani, hogy mennyi csapadék fog esni, és hol, de a legnagyobb esély arra van, hogy az ország északkeleti és délnyugati részét éri el a csapadék

Esetleg hó?

Az előrejelzések azt mutatják, hogy igen, van esély havazásra, a 800 méter feletti tájakon meg is maradhat kis időre, de a síkvidékeken is előfordulhat zápor. Ha pontosabban megtudunk a várható időjárásról, pontosítani fogjuk cikkünket! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


19/2007. (III. 29.) FVM rendelet

a Magyar Élelmiszerkönyv közösségi elõírások átvételét megvalósító kötelezõ... Tovább

acélosság

a —>búza egyik minőségi jellemzője; a szem külsejéből lehet rá következtetni; minél... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek