A HW pótkocsik jelene és jövője

hirdetes

A HW pótkocsik jelene és jövője

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Bizonyára nem ismeretlenek a volt NDK-s HW-80-as mezőgazdasági pótkocsik típusai. Ezek rendkívül megbízhatóan üzemeltek a mezőgazdasági szállítások során. Minimális karbantartási és javítási igénye miatt nagyon közkedveltek voltak, a mezőgazdasági szállítások több mint felét ezekkel a típusokkal végezték.
A HW pótkocsik jelene és jövője

A HW-80-es pótkocsik tartósságára jellemző, hogy még ma is mintegy 20 ezer db fut belőle országszerte egyéni termelőknél, szövetkezeteknél, gazdasági társaságoknál. Nem ritka, hogy már némelyik elérte a 25-30 éves kort, és még mindig dolgoznak vele.

Ennek ellenére a HW pótkocsik mégis megújultak. A felépítmények – melyek külön is megvásárolhatók – a mai kor követelményeihez igazodnak mind minőségben, mind kivitelben, változatosságban és masszívságban.
Többféle modellváltozat készül, pl. 1 2 és 3 oldalra billenő, 90, 120- vagy 160 cm-es oldalmagasságú, különböző vetőmag- és műtrágyafeltöltő csigával felszerelhető. Terhelhetőség szempontjából három típussal állunk vásárlóink rendelkezésére, a hagyományos 12 tonna össztömegű mellett a 15 és a 18 tonnás változattal mindenki a számára legmegfelelőbbet választhatja. A speciális kialakítású 15 – 18 m3-es terményszállító felépítmény mellett egyre népszerűbb a kb. 22 m3-es univerzális silószállító kocsi is, mely tömítettsége és hidraulikus nyitószerkezete miatt kiválóan alkalmas siló, szervestrágya, gabona vagy raklapos áru szállítására is, tehát egész éves használatot tesz lehetővé. Az egy és kétkörös légfékrendszerrel ellátott pótkocsi kb. 45 kW motorteljesítményű erőgéppel 25km/h vagy 40 km/h sebességgel vontatható.
Bátran kijelenthetjük, hogy bármilyen egyedi igényeket is ki tudunk elégíteni a meglévő közel 30-féle változatból.
Az eredeti német gyártmányú pótkocsik magyarországi forgalmazását generálimportőrként a Conow-HW Pótkocsi Kft. (Szeged) végzi, de viszonteladói partnereink segítségével az ország több pontján is elérhető.
A széles felhasználási lehetőségek, a megbízhatóság, valamint a több évtizedes felhasználói tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy minden kedves régi és jövendőbeli HW pótkocsi tulajdonos megfelelő eszközre számíthat munkája során.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

barázdás áztató öntözés

a ->felületi öntözés legelterjedtebb változata, amelynél a rövid (30—40 m hosszú)... Tovább

113/2008. (VIII. 30.) FVM rendelet

Az állatbetegségek bejelentésének rendjérõl. Az élelmiszerláncról és hatósági... Tovább

Tovább a lexikonra