Ízletes téli ínyencség – Így készíthetsz húsból befőttet!

hirdetes

Furcsa, de szuper módszer – Így készül a húsbefőtt!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Sokan furcsán néznek rám, amiért azt mondom, hogy ez a módszer nagyon szuper, pedig tényleg az! Mostani cikkemben mindent elmondok nektek a húsbefőttről, tartsatok velem és próbáljátok ki minél hamarabb! 

A tartósítás legjobb módja – Készítsünk húsbefőttet!

Amikor az ember a hús bármilyen nemű elkészítésére gondol, nem sűrűn jönnek szóba a kukták. Ez nem meglepő, elvégre egy viszonylag összetett folyamatról van szó, és ha nem követed figyelmesen a lépéseket, azzal kockára teheted családod egészségét. Azonban kellő odafigyeléssel és kitartással te is megtanulhatsz húst főzni kuktádban. A következő útmutató összefoglalja mindazt, amit tudnod kell erről a folyamatról! Miért érdemes húst főzni kuktában? Nézzük! 

Kényelmesebbé teszi az étkezések előkészítését

Gyorsan össze kell dobnod valamit vacsorára, de egész délután nem értél rá ezzel foglalkozni? Kapj elő néhány üveg befőzött húst, és máris átugorhatod a vacsorakészítés leghosszabb lépését. Darált húsra van szükséged valamilyen olasz fogáshoz, vagy esetleg húskockákat szeretnél a pörköltbe? Egy csettintés, és máris ott vannak.

hirdetes

Kevésbé kell fagyasztóra támaszkodnod

Nem minden otthonban fér el egy méretes fagyasztó, és a hosszabb áramkimaradások nagy mennyiségű így tárolt élelmiszert tehetnek tönkre. Az előre befőzött húsok azonban a fagyasztón kívül is hosszú ideig fogyaszthatók maradnak.

Tartósíthatod a leárazott húsokat

Az akciós húsokat jó áron, nagyobb mennyiségben be lehet szerezni, de ezeket általában gyorsan fel kell használni, így nem is éri meg belőlük olyan sokat venni egyszerre – kivéve, ha van egy módszered a tartósításukra.

hirdetes

A befőzött hús finom

Habár a bolti konzervhúsok nem mindig a legízletesebbek, a jó minőségű, házilag megfelelően befőzött húsok íze hosszú ideig hibátlan marad.

Figyelem! Ezt nagyon fontos tudnod a húsok befőzéséről!

Már az elején nyomatékosítani szeretnénk, hogy kizárólag csak kuktával szabad húsokat befőzni! Soha semmilyen más módszerrel ne próbálkozz! Hogy miért? Mert a hús ok alacsony savtartalmú élelmiszereknek számítanak, hasonlóan a kukoricához, vagy épp a burgonyához. Egy forró vizes befőző edény nem képes akkora hőmérsékletűre felmelegedni, hogy a benne főzött húsokat utána biztonságosan lehessen tárolni!

Tudjuk, hogy a kukta használata sokaknak ijesztő lehet, mert attól tartanak, hogy esetleg felrobban a készülék, de az új modellek már sokkal biztonságosabbak, mint a régiek, és ha megfelelően kezeled őket, akkor semmi baj nem lehet. Most pedig nézzük, hogyan készül a húsbefőtt, a következő oldalon ezt is elmondom! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

cukorrépa vegyszeres gyomirtása

a cukorrépában alkalmazható gyomirtó szerek ált. rövid hatástarta-múak és az évelő... Tovább

adenokarcinóma (adenocarcinoma)

mirigyhámból kiinduló rosszindulatú ->daganat. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek