Csányi Sándoré lesz a Herz-vagyon

Csányi Sándoré lesz a Herz-vagyon

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Folytatja élelmiszer- ipari terjeszkedését az OTP-vezér. A Népszabadság híre szerint az ő élelmiszer-ipari portfóliójába kerülnek a Herz Szalámigyár eszközei, miután a felszámolt cég vagyonáért az érdekeltségi körébe tartozó Bonafarm Zrt. tette a legkedvezőbb ajánlatot. Az ügyletre még rá kell bólintania a versenyhivatalnak.
Csányi Sándoré lesz a Herz-vagyon

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

A Csányi Sándor befektetéseit kezelő Bonitás 2002 Zrt. által szeptember végén alapított Bonafarm tette a legkedvezőbb ajánlatot a felszámolt Herz eszközeiért, így a szalámigyár vagyonával terebélyesedik a bankvezér élelmiszeripari portfóliója. A Herz vagyonelemeit október elején hirdette meg a felszámoló Mátraholding, a kikiáltási ár 3,5 milliárd forint volt (ebből a védjegyek, szabadalmak 1,7 milliárdot, az ingatlanok 1,43 milliárdot, a gépek és a berendezések 320 milliót tettek ki) - írja a Népszabadság.

A lapnak Pinka György felszámolóbiztos nem mondott konkrét árat, csak annyit: az az elvárt szintnek megfelelő. Összességében a Bonafarm Zrt. adta a legjobb ajánlatot, ráadásul egyben veszik meg a nagy múltú társaság eszközeit, írja a Népszabadság, amely úgy tudja, hogy még egy vevőjelölt akadt: az elmúlt években itthon igencsak jelentékeny húsipari vállalatcsoportot felépítő szlovák Penta.


A Népszabadság információi szerint a szerződéseket két-három héten belül írják alá a Bonafarmmal. Ahhoz azonban Csányi valóban megszerezhesse a Herz vagyonát, az ügyletre még a Gazdasági Versenyhivatalnak is rá kell bólintania. Ha az adásvételt végül a GVH is szentesíti, akkor hosszú idő után ismét egy érdekeltségen belülre kerül a hazai élelmiszerpiac két legismertebb szalámimárkája, a Herz és a Pick.


A Herz az évek óta görgetett hatalmas hitelállománya miatt jutott nehéz helyzetbe, holott működése nem volt tartósan veszteséges. Tavaly például 7,1 milliárd forint, 2007-ben 8,8 milliárd forint árbevételt produkált. Ám a hitelválság miatta bankok nagyon szigorú hitelezési politikára váltottak, ezért eredménytelenek voltak a CIB-bel folytatott tárgyalások a hitelek átütemezéséről, a futamidő meghosszabbításáról.
A gyár jelenleg áll, az egy hónapja még működő márkaboltja sincs már nyitva. A Népszabadság szerint ennek ellenére Csányi biztosan piachoz jut, különösen azáltal, hogy tavaszszal felvették a védett földrajzi jelzésű termékek szűk körű európai uniós listájára a Budapesti téliszalámi megnevezést - itthon közismertebb nevén a Herz szalámit.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

kasos méhészkedés

régi, ma már nem használt formája a méhészkedésnek, amikor méhlakásul szalmából,... Tovább

fajtakörzet

földrajzilag meghatározott terület, ahol a természeti viszonyok bizonyos növényfajta... Tovább

Tovább a lexikonra