Így cseperednek fel házi kedvenceink

Így nőttek fel együtt

Petra
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Érdekes nyomon követni házi kedvenceink fejlődését - akár akkor is, ha a saját kutyánkról, vagy macskánkról van szó. Ugyanis ezek az állatok rövid időn belül hatalmasat tudnak változni, különösen amíg kicsik.

Felnövekvő kedvenceink

Ha volt már gyerekkorodban háziállatod, biztosan tudhatod, hogy ezek az állatok rövid időn belül elképesztő változásokon mennek keresztül külsőleg - különösen akkor, amikor még kicsik. Ugyanis az olyan állatok, mint a kutya és a macska, sokkal rövidebb élettartamúak, mint mi vagyunk, ezért az olyan változások, mint a felcseperedés és a megöregedés is gyorsabban és látványosabban zajlanak le. Ezért egy csöppet se kell meglepődnünk - bár általában meg szoktunk, mert ilyenkor mindenki meglepődik - ha elutazunk egy kicsit hosszabb időre és amikor visszatérünk, nem az a kis szőrgombóc vár minket, akit egykor itt hagytunk, hanem egy nagy kutya, vagy egy kifejlett macska. A háziállatok bár kicsiként annyira aranyosak, hogy nem lehet őket nem ölbe venni, nem őrzik meg túl sokáig ezt a külsőt. A fotókon olyan állatokat láthattok gazdáikkal, akik együtt nőttek fel, viszont vagy mindketten, vagy csak az egyikük hatalmas változáson mentek keresztül.

 

Felnövekvő kedvenceink

Hihetetlen, hogy ezek az állatok egy-két év, vagy akár pár hónap alatt mekkorát változtak. Például ez a vörös cica kölyökkorában még kényelmesen elfért a mosdóban, felnőttként viszont már kitölti az egészet. A szürke macskáról és a fiúról - vagyis már férfiről készült kép viszont nagyon érdekes olyan szempontból, hogy ők ketten valóban együtt cseperedtek fel, akárcsak a testvérek. Meglepő, hgy milyen rövid idő alatt mekkorára képesek megnőni ezek az állatok - pedig ez a világ legtermészetesebb dolga.

 

Felnövekvő kedvenceink

Nem tudni, mennyi idő alatt lett abből a kis szőrgombócból ekkora macska, viszont valószínű, nem telt el túl sok idő. De ez a husky se semmi, aki kölyökkorában szinte még egészen másképp festett, mint felnőttként. Bár ezek az állatok rövidebb élettartamúak, mint mi vagyunk, viszont akár egész életükön keresztül hűséges társaink lehetnek. Sajnos ha házi állatot veszünk magunkhoz, be kell kalkulálnunk a veszteséget is. Viszont mindez az élet része és bámilyen állatot fogadunk be, pótolhatatlan, amit adni tudnak.

 

Felnövekvő kedvenceink

Ez a kis fekete kutya még simán be tudott kuporodni a polcra, viszont felnőttként már hiába próbálkozik ezzel. Bár ez a kutya nem változott valami sokat külsőleg kölyökkora óta, kivéve a méretét, ami viszont jó nagy lett. De a cica is csak addig fért el kényelmesen abban a táskában, amíg kicsi volt. Őt leginkább a szeméről lehet felsimerni.

 

Forrás: boredpanda.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

daganat (tumor, blasztóma, blastoma, neoplazma. neoplasma)

a szervezet szöveteiben a normálistól alaktani és működési szempontból tobbé-kevésbé... Tovább

Ceylon (Ceb 9982)

Tavaszi árpa Cél: sörárpa Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlõdési stádiumban... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok