Közeleg a tél, már a héten több helyen számíthatunk havazásra

hirdetes

Csütörtöktől jön a havazás!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Enyhe nyarunk volt, nem volt olyan nagy kánikula, ősszel viszont még alkalmunk nyílt több időt a szabadban tölteni. Egészen eddig, ugyanis csütörtöktől már havazhat Hazánkban.

Idén elég korán beköszönthet a tél. A magasabban fekvő tájakon már ezen a héten lehet számítani havazásra, ráadásul több napig meg is fog maradni a csapadék.

Búcsút inthetünk a melegebb napoknak, már ma is sok helyen az eső váltotta fel a napsütést, még nem hűlt le annyira a levegő, de folyamatosan csökken a hőmérséklet, csütörtökön pedig már sok helyen fagypont közelébe süllyedhet a hőmérséklet. Hamarabb érkezhet meg a tél is, az északi, magasabb területeken, a Kékesen és a Nagy Hideg-hegyen akár havazásra is számítani lehet. A hegyekben ráadásul meg is maradhat több napig a , mivel nem fog melegedni az idő utána sem.

hirdetes


Az alacsonyabban fekvő területeken azért még várni kell a hózáporokra, de ez is figyelmeztetőjel lehet, időben be kell szerezni a hólapátokat.


A havazás mellett a héten rendkívül sok csapadékra számíthatunk, folyamatos esőzésekre és nagyon hideg időre. Ha ez még nem lenne elég, akkor hamarosan jön az óraálltás is, így nem csak hideg, de már sötét is lesz délután 5 órakor.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


tartósítóanyag-adagolók

Por és folyékony halmazállapotú tartósítóanyagok egyenletes kiosztására készült... Tovább

Sárbogárdi Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Sárbogárd Hõsök tere 17. 7000 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek