Pontos információim nem voltak, melyek a legnagyobb gyártók, ezért legjobb barátunkhoz a Googlehoz fordultam segítségért

Gyógyszergyári honlapok elemzése internet marketing szempontból: Sanofi Aventis, Teva, Béres, Egis és GlaxoSmithKline

Hajzer Bence: internet marketing tanácsadó
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Gyógszergyári honlapok A mai vizsgálódásaim a magyarországi gyógyszercégek honlapjait veszi górcső alá. Kiváncsian vártam a vizsgálatot, hiszen a gyógyszerek reklámjait mindenhol látom. Tv-ben óriási kampányok, BTL eszközök, Óriásplakátok, rendezvényszponzorációk. Gondoltam akkor a weben is profik és adnak magukra. Ez sajnos nem volt teljesen így.
A mai vizsgálódásaim a magyarországi gyógyszercégek honlapjait veszi górcső alá
Beírtam hát a google-be hogy „ gyógyszecég”. Pontos információim nem voltak, melyek a legnagyobb gyártók, ezért legjobb barátunkhoz a Googlehoz fordultam segítségért.

Lássuk sorban néhány gyógyszercég honlapjának elemzését:

Egis gyógyszergyár

Égis gyógyszeripari internet marketingAz Egis oldala tetszetős. Visszafogott kultúrált megbizhatóságot tükröző oldala van. A menü egyszerű és átlátható. Szoritkozik egy jellemzző digitális névjegykártyára. Annak tökéletesen megfelel. Sanos továbbmenni az oldalon nem tudtam, mert adatbázis hiba miatt nem működött az oldal. Ez azért lehet elég lejáratós is a gyógyszergyár számára.

Eltelt 10 perc és tovább tudtam menni. Hál istennek. Szóval átnézve az oldalt megmaradt az a rideg hatás bennem, ami persze egy komoly cégnél nem rossz. Mindent részletesen megtudhatunk a cégről, azonban semmi személyes. Az oldal inkább a részvényes befeketető csalogatásra készült véleményem szerint.

Internet Marketing Tanács az Egis számára: Ma már nem névjegykártya elhelyezésre jó az internet. Kommunikáció és interaktivitásra fel.

Béres gyógyszergyár

Báres ZRt online marketing elemzéseA Béres oldala az Egisével pont ellentétes. A tartalom mennyisége  kielégítő, a struktúráltság rendben van és pont megfeleleően emberbarát. Tetszik, hogy plusz szolgáltatásokat is tettek fel, mint például a vitamin ABC, mellyel a Béres Gyógycercég arculatát itt is megfelelően közvetítik. Tehát a koncepció jó, viszont egy ráncfelvarrás nem ártana a sitenak. Hiszen ez a design jó pár éves lehet, elég elavult hangulata van.

Internet Marketing Tanács a Béres  számára : Haladj a korral, legyen modern külalakja a honlapodnak, legyen benne több dinamizmus.

Teva gyógyszergyár

Teva gyógyszergyár honlapjaA teva oldala pont olyan, hogy nagyjából rendben van. Nem rossz a külalakja, de nem is jó. Olyan semmilyen. Nem rossz a tartalom, de nem is jó, olyan semmilyen. Rendszeresen frissülnek a hírek, ez legalább jó. Az oldal hiába zöld és fehér, nekem ez egy szürke website. Kicsit modernebb akar lenni a design, de még sem az.
Kettőség! Ez jellemzi az oldalt. Jó próbálkozás ami sajnos nem sikerült.  Ha választanom kéne munkahelyet weboldal alapján nem a TEVA lenne a cél.

Internet Marketing Tanács a Teva számára: Pörögj fel, légy extrémebb, ne bújj az ágy alá. El vagy tűnve. Egy okos BTL és BTL internet és nyerő lehetsz.

Sanofi Aventis gyógyszergyár

Sanofi Aventis online marketing tanácsadásHát itt egy nagy cég. Kis honlappal. Érzésem az, hogy ez egy kisvállalkozás szép honlapja. Nem egy nagy piacvezető cég oldala. Tördelési és Tipografiai hibákat találtam, ami véleményem szerint nem megengedhető egy ekkora cégnél.

Ez tényleg a Sanofi Aventis siteja, vagy csak egy microsite? Nem tudom.

Az oldal tartalma nem rossz, de valahogy nem volt kedvem olvasgatni. Főleg a kis betútípus miatt.

Internet Marketing Tanácsadás Sanofi Aventis számára: Ilyen cégnek komolyabb portálosabb oldal kell, tele interaktivitással,.

GlaxoSmithKline gyógyszergyár

GlaxoSmithKline Online marketing tanácsadásEzt az oldalt nem szeretném véleményezni, hiszen a kezünk munkája van benne. A külföldi előírásokon felül hál istennek sikerül beépítenünk az oldalba számos olyan elemet, amely a GSK magyar internetes megjelenését akár a nemzetközi színvonal felé is

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

bolhák (Siphonaptera [Aphaniptera])

a rovarok osztályának egyik rendje, valamennyi faj élősködő (bolhásság). Teljes... Tovább

takarmánykáposzta (marhakáposzta, Brassica olera-cea convar. acephala [DC] Alef.)

a ->keresztesvirágúak családjához tartozó kétéves takarmánynövény; zöldtermést az első,... Tovább

Tovább a lexikonra