A Guacamole-t sokféle ételhez felhasználhatod, készítsd el otthon te is!

Így készül a tökéletes Guacamole

AN
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A Guacamole azték eredetű, egy avokádóból készült fűszeres étel. Leginkább Mexikóban ismert, de ma már az egész világban elterjedt. 

Otthon elkészíthető Guacamole

margin:0cm 0cm 10pt">A guacamole-t könnyedén el tudjátok készíteni otthon és garantálom, hogy sokkal finomabb lesz, mintha boltba vennétek meg. Több ételhez is felhasználható, akár tortillába, salátákhoz vagy csak mártogatósnak zöldégek vagy nachos mellé.

Így a legfinomabb a Guacamole

Guacamole hozzávalók :

  • margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">

    1 db paradicsom, vagy 4-5 db koktélparadicsom

  • margin:0cm 0cm 0.0001pt 36pt">

    2 db érett avokádó

  • 2-3 evőkanál citrom- vagy limelé

  • 2 gerezd fokhagyma

  • ½ fej lilahagyma

  • ½ kávéskanál só

  • kevés chilipor

  • kevés bors, oregánó és koriander

Guacamole elkészítése:

A paradicsomot, lilahagymát és fokhagymát vágjuk apróra. Az avokádókat vágjuk félbe majd távolítsuk el a magokat. Egy villa vagy botmixer segítségével pürésítsük finom állagúra. Majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a többi fűszert: bors, oregánó és kevés koriander majd a végén a citrom vagy lime levet.  A chiliből nem kell sokat tenni, különben elveszi az ízét a guacamole-nek. A végén adjuk hozzá a paradicsomot. Egy kis időre tegyük hűtőbe, annak érdekében, hogy az ízek jobban összeérjenek. De mivel az avokádó könnyen bebarnul, ne hagyjuk sokáig állni, szinte rögtön lehet is fogyasztani.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

egyensúlyi nedvességtartalom (higroszkopikus egyensúly)

az anyagoknak — így a takarmányoknak is — az a tulajdonsága, amely szerint... Tovább

anyagnorma

az anyag mennyiségi előírása, amely egységnyi termék előállítása alatt felhasználható.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek