notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gabonát vásárol fel az állam!

Hirdetés

Gabonát vásárol fel az állam!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy termelőtől maximum 3 ezer tonna gabonát vesz meg az állam, összesen 200 ezer tonnát von ki a piacról tonnánként 24,5 ezer forintos áron. Ezzel próbálja valamennyi pénzhez juttatni a termelőket, akik a pangó piac miatt bevétel nélkül maradtak.
Gabonát vásárol fel az állam!

Több száz ezer Forint összdíjazású blogverseny és fotópályázat, több, mint 30 nyereménnyel! Myer Te is idekattintva!

 

Egyben novembertől megkezdődik az uniós intervenciós felvásárlás is. Folyik a támogatások utalása, eddig 105 ezer gazdálkodónak utaltak.

Hirdetés

- Több agrártámogatás kifizetését is megkezdték már: pénzhez jutottak a tejtermelők, illetve most kapják kézhez járandóságukat a területalapú támogatásban részesülő gazdálkodók - közölte Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) államtitkára szerdán a kormányszóvivői tájékoztatón.
Az EU döntése értelmében október 15-ét követően lehetett megkezdeni az uniós közvetlen, illetve a hasonló elven működő nemzeti kiegészítő támogatások kifizetését. Tizennégy tagország - köztük Magyarország is - jelezte, hogy ennek alapján előleget fizet - jelentette az MTI Múlt hét pénteken már átutalták a tejtermelőknek a 16 milliárd forintot kitevő „tej top up" támogatást, literenként egy termelő 8,30 forintot kap. Kedden elkezdték az uniós területalapú támogatás kifizetését is, egy hektárra 42 900 forintot. Az összeg 70 százalékát lehet kifizetni előlegként.
A 130 milliárd forintra rúgó teljes területalapú támogatási forrásból eddig kifizettek már 105 ezer gazdálkodónak 57 milliárd forintot. Jövő hét hétfőn pedig a támogatást már megkapott termelők száma mintegy 150 ezerre emelkedik, a kifizetett összeg pedig mintegy 91 milliárd forintra nő. A teljes 130 milliárd forintot várhatóan a jövő hét végéig fizetik ki a jogosultaknak.
November 1-jén kezdődik a gabonaintervenciós időszak is - emlékeztetett az államtitkár. Gőgös Zoltán jelentős mennyiségű felajánlásra számít, mivel pang a búza és az árpa piaca. A kukoricánál kedvezőbb a helyzet - tette hozzá. Úgy vélte: a termelők mintegy 2 millió tonna búzát ajánlanak majd fel intervenciós átvételre. Az első felajánlott mennyiségek árát két hónap alatt tudják kifizetni a termelőknek, így ők jövő év januárjában juthatnak a pénzükhöz.
Emellett a magyar állam is vásárol fel gabonát, mintegy 200 ezer tonnát. Ezzel azoknak a gazdálkodóknak kívánnak segíteni, akik nem tudják intervencióra felajánlani terményüket. A Tartalék Gazdálkodási Intézet az akciót 24 500 forintos tonnánkénti áron hirdeti meg. Egy termelő csak maximum 3 ezer tonna termény ajánlhat fel megvételre az államnak.
A borlepárlást lehetővé tevő rendelet is megjelent. Százezer hektoliter úgynevezett seprős újborra vonatkozik a lehetőség, és a lepárlás december 1-jén kezdődhet - tájékoztatott az FVM államtitkára.

Hirdetés
Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
203 437
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 376 884
Közösség

vitaminok

különböző kém. felépítésű, kis mennyiségben hatékony szerves vegyületek. Egyes v.-at a... Tovább

kényszerérés

a természetes fejl. folyamat megzavarásakor (aszály, szárazság, sérülés, élettani betegség... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 215

Átlagos értékelés: 5.0