notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Zöldség- és gyümölcskereskedelem

Hirdetés

Új lehetőség a zöldség-gyümölcskereskedelem piacán

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Új lehetőséggel bővült a zöldség-gyümölcskereskedelem piaca. Az új szolgáltatás egy magyar fejlesztésű szoftver, mely egy virtuális zöldség-gyümölcspiacot alakít ki a termelők eladási ajánlatainak, ill. a kereskedők vételi ajánlatainak segítségével.
Zöldség- és gyümölcskereskedelem

Új lehetőséggel bővült a zöldség-gyümölcskereskedelem piaca. Az új szolgáltatás egy magyar fejlesztésű szoftver, mely egy virtuális zöldség-gyümölcspiacot alakít ki a termelők eladási ajánlatainak, ill. a kereskedők vételi ajánlatainak segítségével

. A Fruit & Vegetable Market kifejlesztésével a határokat nem ismerő, egész Európát behálózó kereskedelmet kívánták segíteni a fejlesztők. A program bár még további fejlesztés alatt áll rövidesen 33 nyelven lesz hozzáférhető. Jelenleg a magyar mellett angolul, franciául, lengyelül, németül, olaszul, oroszul, spanyolul, szlovákul képes lefordítani, mind a kereskedők, mind a termelők ajánlatait. A nyelvi nehézségek megoldásával egész Európával könnyebben és egyszerűbben kereskedhetnek a zöldség-gyümölcspiac szereplői.

A virtuális piac tartalmazza az áru megnevezését, fajtáját, a méret osztályát, a kiszerelést, mennyiséget, a kiszolgálás helyét, minőségi besorolást, csomagolás adatait, származási helyet, az irányárat. Így könnyen összehasonlíthatóvá válnak a különböző kategóriák adatai. Mindig csak friss, még aktuális ajánlatokat tartalmaz. Mindehhez csupán egy kisebb teljesítményű számítógép és egy internetes kapcsolat szükséges.

Hirdetés

A program ötlete Kertész Ákostól származik, aki a kereskedelemben eltöltött hosszú évek alatt megfigyelte, hogy mennyire lelassítja a piaci folyamatokat a termelők és kereskedők közötti hosszas egyeztetés.

Mivel mindkét fél több ajánlat meghallgatása után akar csak döntést hozni, az ajánlatoknak pedig utána kell járni… Mindez idő, pénz és energia mondja.

Az ötletet, hogy egész Európa kereskedjék egymással, éppen a magyar termelők problémái adták, hiszen mindenhol arról lehetett olvasni és hallani, hogy a termelési ár alatt kénytelenek eladni az amúgy első osztályú terményeiket, mert a felvásárlási ár oly mértékben lecsökkent. Azt gondoltam, ha nagyobb piacon kereskedhetnének, akkor talán megoldódnának ezek a problémák is. A magyar zöldségek és gyümölcsök köztudottan jó minőségűek, és több európai országban a jó minőség fontosabb, mint a kedvezményes ár. Az európai elérhetőség a kereskedőknek is kedvez, hiszen így ők is több termelő ajánlataiból választhatnak.

Hirdetés

Mivel a célunk a termelők és a kereskedők munkájának megkönnyítése, ezért őket is bevontuk a szoftver fejlesztésébe. Így programozóink tulajdonképpen az ő ötleteik alapján alkották meg a Fruit & Vegetable Market-et. A további fejlesztésekben szintén számítunk a segítségükre; ezeket a használat során felmerülő észrevételek alapján kívánjuk alakítani.

Hogy minél több felhasználó kipróbálhassa a szoftvert nyolc héten keresztül minden új felhasználó, aki zöldség-gyümölcstermeléssel vagy kereskedéssel foglalkozik, ingyenesen tesztelheti mindenféle kötelezettség nélkül. Letölthető a www.fruit-web.hu oldalról.

Forrás: Agrárágazat

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
492 441
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 205 523
Közösség

csomós ebír (Dactylis glomerata L.)

a pázsitfüvek családjához tartozó, magasra növő, bojtos gyökerű szálfű (fűfélék).... Tovább

koca életteljesítménye

a kocák egyik lényeges értékmérő tulajdonsága, amely bizonyítja a tenyésztésbe vételtől... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 157

Átlagos értékelés: 4.7