Zöldség-gyümölcs a világhálón

Zöldség-gyümölcs a világhálón

Kiss József
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Napjaink kereskedelme már nem a "nagybanin" kezdődik. A XXI. század üzletei már nem a piacon alkudva köttetnek, mondhatni, lejárt a kupecek ideje? Vagy csak másképp hívják őket? Ma már Ön is átláthatja a kereslet-kínálat naprakész alakulását, összehasonlítva az eladási-vételi lehetőségeket, akár a régióban, akár egész Európában és mindezt akár az otthonában, a számítógépe előtt ülve.
Zöldség-gyümölcs a világhálón, piac, Friut & Vegetable Market, számítógép, termelő, kereskedő, internet

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.


A Fruit & Vegetable Market a hagyományos zöldségpiacok keresleti-kínálati elvét követi. Az eladó (termelő) vagy a vevő (kereskedő) beviszi az eladni kívánt vagy keresett áru paramétereit (fajta, mennyiség, ár stb.) személyi számítógépébe, ahonnan ezek az adatok bekerülnek a központi számítógépbe, és láthatóvá válnak a virtuális piac többi szereplője számára is. Ugyanezzel a módszerrel az említett termelő vagy kereskedő is egyszerűen megjelenítheti a piac teljes keresletét és kínálatát a saját számítógépén. Mindehhez minimális technikai háttér szükséges, egy számítógép és egy alacsony sávszélességű Internet kapcsolat (analóg vonal, ISDN, kábel stb.) is elégséges, sőt a börze offline működése lehetővé teszi, hogy csak rövid időre kelljen használni az Internetet, ami idő- és költségmegtakarítást jelent a felhasználónak.

A www.fruit-web.hu honlapon történő regisztrálást követően a termelő és kereskedő szabadon használhatja a Fruit & Vegetable Market-et, minden eladási és vételi ajánlat megjelenik a számára, ami az összes európai adat közvetlen lekérdezését jelenti. Mivel az összes ajánlatot egyetlen szerver tárolja, könnyen áthidalhatók az európai határok. Hogy a megértéssel se legyen probléma, a szoftvert úgy fejlesztették ki, hogy minden ajánlatot lefordít a felhasználó nyelvére. Jelenleg 13 nyelven használható a program, de folyamatos bővítés alatt áll egészen addig, míg el nem érik a 33 európai nyelvet.

Minden újonnan bejelentkező zöldség-, gyümölcstermelőnek és kereskedőnek a program nyolc hétig térítésmentesen áll rendelkezésére. Ezzel a tesztelési lehetőséggel a termelőnek és kereskedőnek lehetősége nyílik arra, hogy a szoftver nyújtotta lehetőségeket hosszabb távon kipróbálva, csak a várt eredmény, azaz a sikeres piaci üzletkötések után döntsön a rendszerhez való csatlakozásról. A csatlakozás egyszeri díja mindössze 135 €, és a börze szereplője azonnal megkezdheti terményének értékesítését vagy beszerezheti a legjobb áron a legjobb terméket, a költséges telefonálgatás, utazgatás helyett rákapcsolódva az Internetre, amely biztosítja, hogy gyorsan és olcsón lépjen kapcsolatba kereskedelmi partnerével. A Fruit & Vegetable Market korlátlan használatának díja havi 83 €, a kereskedelmi tranzakciók díjmentesek. Nem kell idegesen várnia a felvásárlót, nem kell végigtelefonálnia az országot, hogy megfelelő árut találjon. Tehát az információk gyors cseréjével a piaci folyamatok leegyszerűsödnek és egyben felgyorsulnak.

 Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

burgonyabogár irtása gombával

újabban a burgonyabogár gyérítésére ajánlják a Beauveria bassiana nevű gombát. A talajba... Tovább

szopornyica

Kutyák, egyes kutyafélék, valamint a nyércek gyakori járványos betegsége, amelyet vírus... Tovább

Tovább a lexikonra