Földrengés 2006. december 31.-én Gödöllő és Budapest környékén.

Hirdetés

Földrengés Budapest és környékén!

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

2006 december 31-én háromnegyed 3 körül földrengés rázta meg az Agrároldal gödöllői irodáját. Az első hírek szerint a földrengés Budapesten is észlelhető volt. A későbbiekben beszámolunk a fejleményekről.
Földrengés 2006. december 31.-én Gödöllő és Budapest környékén.

Földmozgást észleltek Budapesten

 kevéssel 15.00 óra előtt. Az MTI-be betelefonáló fővárosiak arról számoltak be, hogy az I., a XVII, a XIX. és a IX. kerületben különböző erősségű földmozgást tapasztaltak.

A FigyelőNet értesülései szerint a földmozgást követően áramkimaradást észleltek a XVII. kerület egyes részein. A rákoskeresztúri lakótelepen több lakó is az utcára menekült a rengés után.

Lapunk olvasói arról számoltak be, hogy a XV. kerületi Rákospalotán, a XVIII. és a II. kerületben, illetve Gyálon is érezhető volt egy viszonylag erős rengés, azonban áramkimaradást nem tapasztaltak.

Esetleges áramkimaradás

Gyömrő körzetében és Rákospalotán 20-30 perces áramkimaradás volt, de már helyreállították az áramszolgáltatást. Isaszegen arról számoltak be az emberek, hogy a földmozgás "megrázta a házat", a mobiltelefonok térereje percekre elment, háztartási gépek leálltak és áramkimaradás is volt.

Hirdetés

Az áramkimaradás oka feltételezhetően a földmozgás volt. Körülbelül ezer háztartást érintett az áramkimaradás - mondta Boross Norbert, a Budapesti Elektromos Művek szóvivője.

A főváros XVI. kerületének kertvárosi részében az emberek "morgó robajt" hallottak és kirohantak az épületekből. A morajlásszerű hangot Mogyoródon is észlelték.

4,1-es erősségű földrengés volt

Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy a főváros pesti és néhány budai kerületéből tömegesen kaptak bejelentéseket. Ugyancsak sokan jelentkeztek Pest megye déli területeiről Gödöllő és Pécel térségéből. Az emberek anyagi károkról egyelőre nem számoltak be. A szóvivő közölte: esetleges áramkimaradások előfordulhatnak.

Hirdetés

A földmozgás központja Gyömrő térségében volt, erőssége a Richter-skála szerinti 4,1-es lehetett. Pest megyén kívül Szolnok és Heves megyében is érzékelték a jelenséget.

A Magyar Tudományos Szeizmológiai Obszervatóriuma közlése szerint a talajmozgást a lakosság is nagy területen érzékelte Budapesten, Aszódon, Vácon, Nagytarcsán és Csömörön. - Az obszervatóriumba károkról nem érkezett jelentés - tudatta Süle Bálint, az obszervatórium tudományos munkatársa.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

évelő gabona

számos ország, többek között az USA nemesítői fáradoznak azon, hogy évelő búza-, rozs-és... Tovább

.../2007. (...) FVM rendelet

az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kedvezõtlen adottságú területeken... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.