Fogyasztóvédelem: tanácsok húsvétra

hirdetes

Fogyasztóvédelem: tanácsok húsvétra

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Ismét közeleg a húsvét, csoki- nyulakkal és húsvéti sonkákkal. Néhány dologra érdemes vásárlás során fokozottan odafigyelni. Okos tanácsokért tekintse meg Húsvét 2009 című kiadványunkat a FOME oldalán, ahol jelen írásunk vázlatos témáit találhatja meg bővebben összefoglalva.
Fogyasztóvédelem: tanácsok húsvétra

Vásárlásaink során mindig figyeljünk oda az alábbiakra:1. Ha élelmiszert vásárolunk fel kell tüntetni rajta az élelmiszer megnevezését, összetevőit, bizonyos összetevők vagy összetevő csoportok mennyiségét, előrecsomagolt élelmiszer esetén annak nettó mennyiségét.

2. Fel kell tüntetni a terméken a minősége megőrzésének időpontját is, érdemes azonban tudni azt, hogy egyes, pontosan meghatározott termékek körében nincs ilyen kötelezettség, vagyis nem kell feltüntetni például sütőipari és cukrászsütemények, borok, likőrök esetén, hogy csak néhányat említsek a sorból.

3. Húsvétkor visszatérő probléma, hogy a különböző csokoládékhoz, illetve édességekhez valamilyen játékot adnak ajándékba, azonban a játék biztonságos minősítését igazoló CE jelölés sok esetben lemarad a csomagolásokról.

4. Húskészítményekkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy a húskészítmény nevének elegendően pontosnak kell lenni, hogy tájékoztasson a készítmény valódi jellegéről, és megkülönböztethető legyen a vele összetéveszthető termékektől (nem mindegy például, hogy a vásárolt termék valóban füstölt-e)

5. A tojásokat súly- és minőség szerint kell osztályozni, valamint szükség esetén tartósított vagy mélyhűtött jellegük alapján kell elkülöníteni.

6. Érdemes odafigyelni a csokoládé kakaóvaj-tartalmára, ugyanis amennyiben a csokoládé ör százeléknál nagyobb mértékben tartalmaz nem kakaóvajból származó növényi zsiradékot, abban az esetben a termék megnevezése hibás, mivel összetétele alapján nem nevezhető csokoládénak.

7. A tej vásárlásakor is fontos, hogy megfelelően tanulmányozzuk át a csomagolást, hiszen nem mindegy például, hogy reggeli tejital az, amit vásárolunk vagy valóban tej.

8. Jó ha tisztában vagyunk azzal is, hogy az üzleteknek kötelező jól látható és könnyen hozzáférhető helyen vásárlók könyvét elhelyezni, amelybe bele írhatjuk az üzlet működésével kapcsolatos panaszainkat
hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

ló színe

a csikó puha, pelyhes szőrrel jön a világra, amely mindig más színárnyalatú, sőt más... Tovább

Csávázó Cruiser OSR 322 FS

Folyékony rovar-gombaölő csávázószer.Hatóanyag: 8 g/l fludioxonil, 33,3 g/l mefenoxam, 280... Tovább

Tovább a lexikonra