Nagy, de csökkenő FIDESZ előny

hirdetes

Nagy, de csökkenő FIDESZ előny

A TÁRKI választáskutatási programja keretében a felnőtt lakosság körében végzett, 1000 fő megkérdezésén alapuló, a lakosságot életkor, nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentatáló kutatás októberi eredményei szerint a FIDESZ előnye az MSZP-vel szemben továbbra is nagy, azonban az előző hónaphoz képest a FIDESZ és a Magyar Szocialista Párt támogatottságának különbsége jelentősen csökkent.
Nagy, de csökkenő FIDESZ előny, választáskutatási program, MSZP, SZDSZ, MDF, magyar lakosság, szavazás, pártválasztó, adatfelvétel 2006, népesség, október, eredmény

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

A FIDESZ támogatottsága az MSZP-vel szemben a felnőtt lakosságon, a pártot választókon belül, valamint a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt magasabb, ez a különbség azonban a szeptemberben mérthez képest jelentősen alacsonyabb, így ezzel ismét a júliusi állapot tükröződik vissza. Június óta folyamatosan magas a bizonytalanok aránya: tízből négy megkérdezett nem tudja vagy megtagadta a választ a pártpreferenciát vizsgáló kérdésre. A korábbi csökkenő tendenciához képest októberben nőtt a felnőtt magyar lakosság körében a választásokon való részvételi hajlandóság: míg szeptemberben mindössze 53% volt, októberre 62%-ra ugrott azok aránya, akik biztosan elmennének szavazni, ha most vasárnap lennének a parlamenti választások.

hirdetes

Októberben a felnőtt magyar lakosság körében az MSZP támogatottsága 24% – a szeptemberben mérthez képest ez 6 százalékpontnyi növekedést mutat –, a FIDESZ támogatottsága változatlan, 32%. A biztos szavazó pártválasztók között a FIDESZ 50-41% arányban vezet az MSZP-vel szemben.

A szavazásra jogosultak körében a két nagy párton kívül egyik párt sem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5%-os küszöböt. A pártválasztókon belül az SZDSZ és az MDF is 3%-3%-os táborral rendelkezik felmérésünk szerint.

hirdetes

Eredményeink azt mutatják, hogy az októberben mért pártpreferencia vizsgálat az önkormányzati választásokon megyei listák alapján kijött különbségeket tükrözi vissza.

Az adatfelvétel 2006. október 6. és 17. között zajlott. Az egész népességre vonatkozó becsült arányok statisztikai hibája 95%-os megbízhatósággal nem több, mint 3,1%.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: TÁRKI Zrt.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


indító műtrágya (starter)

a vetőmaggal egy időben kijuttatott műtrágya, amelynek célja, hogy a növényt a kezdeti... Tovább

vagyonérdekeltség

a vagyon gyarapításához és megőrzéséhez fűződő közvetlen gazdálkodói érdek. Egynemű a... Tovább

Tovább a lexikonra