Fesztiválkatlan épül Tokajban

Fesztiválkatlan épül Tokajban

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Fesztivál- katlan épül Tokajban: a várakozások szerint évente majd mintegy 150 ezer látogatót vonzó kulturális létesítmény 1,7 milliárd forintos európai uniós támogatással, összesen csaknem 2 milliárd forintból valósul meg 2011 tavaszára. A beruházás támogatási szerződését pénteken írták alá a Borsod-Abaúj- Zemplén megyei városban.
Fesztiválkatlan épül Tokajban
Májer János, a város polgármestere a projekt támogatási szerződésének aláírásakor arról beszélt: vállalják a szerződésben dokumentált feltételeket, és bíznak abban, hogy az egykori kőfejtő helyén megépülő a hatalmas létesítmény csábítani fogja a turistákat.


Fesztiválkatlan a turizmus fellendítéséért
A városközponthoz és a Bodroghoz egyaránt közel fekvő, külszíni bányakatlanban megépülő kulturális létesítményben helyet kap egy csaknem 2500 fő befogadására alkalmas szabadtéri színház, egy 860 négyzetméteres kiállítótér, valamint parkoló és kiszolgáló épületsor. A Fesztiválkatlan látogatóinak száma az elképzelések szerint az ötödik évre eléri a 150 ezer főt.

Ahhoz, hogy ekkora létszámú vendégsereget fogadjanak, megfelelő mennyiségű szállás is kell a városban, ehhez járul majd hozzá az a két, egyenként 170 ágyas hotel, amelyhez szintén kapott támogatást a borok fővárosa, és amelyeket magánbefektetők építenek majd - tette hozzá Májer János.

A tokaji Fesztiválkatlan elnevezésű kiemelt projekt támogatási szerződését a tokaji polgármester mellett Szabó György szocialista országgyűlési képviselő, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke és Francsics László, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével.Munkahelyek létesülnek

Szabó György azt mondta: a Tokaji Fesztiválkatlan kialakítása hozzájárul az Észak-Magyarországi Operatív Program társadalmi-gazdasági céljaihoz. A projekt egy nemzetközi szinten is versenyképes turisztikai terméket hoz létre, építve a régió sajátos kulturális örökségeire és természeti értékeire.

A Fesztiválkatlannal egy olyan kulturális rendezvényközpont jön létre, amely a térségben mind befogadó képességében, mind környezetében, elhelyezkedésében egyedülálló. A projekt nyomán új munkahelyek létesülnek, a turisztikai attrakcióhoz kapcsolódó szolgáltatások pedig számos vállalkozásnak adnak majd munkát a térségben. 

Uniós támogatásból épül

A tokaji Fesztiválkatlan nem az egyedüli, uniós támogatással megvalósuló beruházás a borairól méltán nemzetközi hírű városban és környékén. A Nemzeti Fejlesztési Terv részeként, 929 millió forintos EU-támogatással 2008 nyarára épült fel Tokaj új kulturális és konferenciaközpontja. Az Összefogással Tokaj Világörökségéért program részeként pedig, összesen több mint 2,2 milliárd forintos uniós forrásból a borvidékhez tartozó 13 település összefogásával térségi turizmusfejlesztési programot dolgoztak ki és valósítottak meg.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

antropogén hatás

a ->biotikus tényezők körébe tartozó hatás, az ember természetátalakító tevékenységének... Tovább

Vitara

Burgonya Cél: korai érésû étkezési burgonya Leírás:A növény magas-közepesen magas,... Tovább

Tovább a lexikonra