notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A nagy felvágott tesz

Hirdetés

A nagy felvágott teszt - csak egy kiváló akadt

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

12-féle párizsit, 3 olasz, 4 Zala és 3 nyári turista felvágottat, összesen tehát 22 előre csomagolt, szeletelt terméket tesztelt a Kosár magazin. Az eredmények pedig igencsak felemásak: a többség jó vagy közepes, emellett csupán egy kiváló (nyári turista) és egy szinte ehetetlen, még megfelelő minősítésű (Zala) felvágott akadt a bírálók tányérján.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során. A teszteléshez laboratórium vizsgálat is társult.

Hirdetés

Lapozz tovább, ha érdekel, hogy mi lett az eredmény!

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A parizerek közül a PICK Szeged egyik terméke bizonyult a legjobbnak: 17,3-as pontszámmal jó minősítést ért el, csak két tizeddel elmaradva a kiváló osztályzattól. A színnel és az alakkal teljesen elégedettek voltak a pontozó bírák, az állományból csak azért vesztett a termék, mert néhol kissé hézagos volt a vágásfelülete, ráadásul száz grammját mindössze százharminchárom forintért adják. Szomorú eredmény, hogy ebben a kategóriában az utolsó helyen egy gyerekeknek szánt párizsi végzett, közepes minősítéssel.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A szeletelt Zala felvágottak között találtak a tesztelők egy igen gyenge terméket: nagy, egybefüggő, szinte vághatatlan, zsíros szalonnadarabokkal volt tele, így még éppen megfelelő minősítést kapott. Az olasz felvágottak között két-két „versenyző” jó, illetve közepes minősítést szerzett. Itt a túl sós és nem túl fűszeres íz rontott több termék minőségén. A nyári turistáknál leltek a tesztelők az egyetlen kiváló termékre: a 18 pontot gyűjtő Zimbo (főtt, hagyományosan füstölt, szárított) felvágottjára. Hozzá kell tenni azonban, hogy e termék ára is magasnak mondható.

A Kosár magazin tesztelő csapata a Magyar Élelmiszerkönyv iránymutatásait vette figyelembe a 22 felvágott vizsgálata során.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriumának segítségével a felvágottak sótartalmát is megvizsgáltuk: valamennyi minta sótartalma a Magyar Élelmiszerkönyv által előírtnál (legfeljebb 2,5 százalék, Nyári turista esetén 3,5 százalék) kevesebb volt, ennek ellenére az érzékszervi vizsgálatok során a bírálók több mintát is nagyon sósnak találtak. Az előírás nagyon tág határt szab a sótartalomnak, vagyis laza. A sós ízhez az ízfokozók is hozzájárulnak, tekintettel arra, hogy a sós ízért felelős nátriumot tartalmaznak; ízfokozó pedig minden termékben volt.

Forrás: Eu-info

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
365 195
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 959 930
Közösség

láprét

a vízrendezett lápon levő —>gyep. Termését ritkábban szénává szárítva, inkább... Tovább

hidraulikus motor (hidromotor)

forgó mozgással működő berendezés, amely a munkafolyadék hidrosztatikus energiáját... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 4.7