Fapados és valóban szalon cukrok

Szabadföld
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Van fapados és prémium, szinte csak a Kárpát-medencében terjedt el, évente 4-5 ezer tonnát eszünk meg belőle. Mi az? Manapság a különböző édességgyártók karácsony közeledtével ontják a szaloncukrok özönét. Van, aki íz alapján választ, de van, akinek inkább a csomagolás színe számít, más az árra figyel, sokan pedig többfélét is vesznek, hogy a család minden tagjának kedvében járjanak.
Fapados és valóban szalon cukrok
Egy dolog azonban biztos. A karácsonyfára akasztható, csillogó sztaniolba csomagolt édességet kizárólag mi magyarok készítjük. Ha a világban bárhol szaloncukorral találkozunk, az feltehetően Magyarországon készült, s ha mégsem, akkor előfordulása csak az ott élő magyaroknak köszönhető - írta a Kisalföld.

- Hazánkban 4500-5000 tonna szaloncukor fogy évente, ez családonként 1,5 kiló szaloncukrot jelent. Az árszegmensnél 3 kategória különböztethető meg: az olcsó termékek, ezek jellemzően 500 forint alatt vannak, a márkázott tasakos kiszerelések 700-800 forint körül és a prémium termékek, melyek ára 1300 forint felett mozog. Az ízpreferenciát vizsgálva elmondható, hogy még mindig piacvezető a zselés szaloncukor valamint közkedvelt a vajkaramellás, a kókuszos és a marcipános szaloncukor. A kiszereléseket tekintve a 400g körüli kiszerelések a meghatározóak főként tasakos csomagolásban és fémgőzölt, színes fóliában. Vásárlási szokások terén elmondható, hogy a prémium kategória iránti igény nő, a fogyasztók komoly árkülönbözetet is megfizetnek." – mondta el Sánta Sándor, a Bonbonetti Csoport vezérigazgatója.

Sinka Csaba termelési és minőségirányítási igazgató azt is elárulta, mire kell figyelni szaloncukor vásárlás során: „Nézzük meg, hol vásárolunk! Figyeljünk arra, hogy milyenek a tárolási körülmények, a hőfok, az illatok illetve a szagok, a higiénia. Emellett nagyon fontos, hogy a márkát keressük, és a megbízható gyártót, forgalmazót. A minőségbiztosítási rendszerek is védenek, a jó hír megőrzése a legnagyobb garancia. Keressük a jó ár-érték arányt, hiszen a nagyon olcsó gyanús, csodák nincsenek. Ellenőrizzük a kötelező feliratok meglétét, úgy, mint a fantázianév és a pontos megnevezés, a gyártó vagy forgalmazó neve és pontos címe, a „Minőségét megőrzi:" és a „Száraz, hűvös helyen tartandó!" feliratok valamint az összetevők feltűntetése. Fontos, hogy a csomagolás is legyen sértetlen!"

Szabad Föld

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Manninger-féle rovarfogó

ifj. Manninger G. Adolf által szerkesztett berendezés, a rovar kártevők gyérítését és az... Tovább

89/2008. (VII. 18.) FVM rendelet

A növényvédõ szerek forgalomba hozatalának és felhasználásának engedélyezésérõl,... Tovább

Tovább a lexikonra