notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Lánchíd faktoring program mikro- és kisvállalkozások részére

Hirdetés

Újraindult a Lánchíd faktoring program

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egy évnyi kényszerszünet után ismét elindították a Lánchíd faktoring programot a mikro- és kisvállalkozások részére. A gazdasági tárca 3 százalékos kamattámogatást nyújt.
Lánchíd faktoring program mikro- és kisvállalkozások részére
A vállalkozói körbetartozások kezelésére vonatkozó kormányzati lépésekről szóló határozat értelmében a mikro- és kisvállalkozások részére 3 százalékos állami kamattámogatással, módosított támogatási feltételekkel és szükség esetén hitelgaranciával a gazdasági tárca újraindítja a Lánchíd faktoring programot.  
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleménye szerint a támogatást a 2006. május 15. után kötött szerződésekre lehet igénybe venni.  
2003 szeptemberében indult  
A programot 2003 szeptemberében a GKM azzal a céllal indította el, hogy a mikro- és kisvállalkozások széles körében elterjessze a faktorálást mint a likviditásfinanszírozás fejlett gazdaságokban sikeres eszközét. A faktorálás keretében a finanszírozó szervezet megvásárolja és beszedi egy vele szerződő vállalkozás rövid lejáratú, halasztott fizetési határidejű, le nem járt követeléseit.  
Hirdetés
A GKM a Lánchíd faktoring program keretében évi 3 százalékpont mértékű, egy vállalkozás esetében a támogatási szerződés futamideje alatt maximum 5 millió forint összegű kamattámogatást nyújt.  
Úgy tűnt, hogy a korábbi program egy átmeneti felfutás után nem tudta kellő mértékben növelni a faktorálásba bevont vállalkozások számát. A támogatási források szűkössége miatt ezért a GKM tavaly a program felfüggesztése mellett döntött.  
Rugalmasabb szabályokat alakítottak ki  
A újraindított Lánchíd faktoring programban a szabályok rugalmasabbá tételével, a Hitelgarancia Zrt. bekapcsolásával és a közreműködő faktorcégek körének a közeljövőben bekövetkező bővítésével kívánják a terméket sikeressé tenni a vállalkozók körében. A vállalkozások költségeinek csökkentése érdekében a minisztérium 3 százalékos kamattámogatást biztosít a programban résztvevő mikro- és kisvállalkozások részére.  
Hirdetés
A 2006. május 15-én az újrainduló programban összesen 27 faktor tevékenységgel foglalkozó cég vesz részt.  
A GKM hamarosan közzéteszi a programban jelenleg részt nem vevő faktorcégek számára a csatlakozáshoz szükséges feltételeket.  
Csökkenhet a körbetartozás  
A körbetartozások által a legjobban sújtott kisvállalkozók finanszírozásának egyik legfontosabb akadálya a biztosítékul leköthető eszközeik szűkössége, alacsony jegyzett tőkéjük. Likviditásuk finanszírozását az eszközeik megterhelését elkerülő támogatott konstrukciók tudják a legmegfelelőbb módon szolgálni. A GKM reményei szerint a tárgyi fedezetet nem igénylő Lánchíd faktoring program hatékonyan javítja a kisvállalkozások működési feltételeit, és enyhíti majd a körbetartozások által felhalmozódott feszültségeket.  

Forrás: www.magyarorszag.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
256 144
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 381 864
Közösség

makroerg vegyületek (nagy energiájú vegyületek)

az élő szervezetek nagy energiájú (makroerg) P-O v. P-N kötéseket tartalmazó vegyületei. A... Tovább

autoszex jelleg

egyes —>baromfifajtákban az eltérő ivarú egyedek tollszínezete már napos korban az ivari... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.9