Fekete virágok, amiket imádunk - Ismerd meg a legszebb fekete virágokat

hirdetes

10 csodálatosan szép fekete virág, amit imádni fogsz!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Ha egy kis drámát szeretnél kertedbe, akkor érdemes neked is kipróbálnod az új „sötét” trendbe. Egyre többen ültetnek fekete virágokat az ágyásaik szélére, hogy ezzel éles kontrasztot teremthessenek közöttük és a többi világos növény között. Íme ezek közül tíz, amikkel nem tudunk betelni!

Fekete virágok a kertben

Fekete virágok – Fekete árvácska

Mivel az árvácskák többnyire önállóak és nem igényelnek túl sok odafigyelést, így a legegyszerűbben termeszthető fekete virágok közé tartoznak, amikkel könnyedén belekóstolhatsz a „sötét” trendbe. Ültesd őket télen olyan helyre, ahol részben, vagy teljes folyamatosan érheti a napfény, hogy tavasszal kivirágozhassanak.

Fekete virágok – Queen of Night tulipán

A rózsaszín és narancs tulipánok általában a tavasz közelgő beálltára utalnak. A találóan „Éjszaka királynőjének” elnevezett fekete fajta viszont tökéletes azoknak, akik szomorúak a tél leköszönése miatt. Ha februárban sikerül napos helyet találnod a magoknak, akkor márciusra vagy áprilisra már meg is jelennek a fekete szépségek.

 

Fekete virágok – Fekete mályvarózsa

Ez a gyönyörű virág népszerű a legtöbb régimódi otthonban, de fekete színével teljesen más hangulatot kölcsönöz a kertnek. Ha megfelelő körülményeket biztosítanak neki – ami teljesen napos helyet jelent, jó vízelvezetésű talajjal – akkor akár 1,8 méter magasra is megnőhet.

Fekete virágok – Fekete szívvirág

hirdetes

A nagy szívvirágok családjának fekete tagjánál drámaibb virágot keresve sem találna az ember. Árnyékos (mily meglepő) helyen érzik magukat a legjobban, és rendszeres öntözést igényelnek, hogy sokáig élhessenek – remélhetőleg boldogan!

Fekete virágok – Fekete búzavirág

Ezek a hagyományos falusi kerti virágok igazán magabiztos hangulatot árasztanak magukból vörösborra hasonlító színűknek és dús szirmaiknak köszönhetően. Teljesen, vagy részben napos helyekre ültesd, hogy lepkéket csalogathass vele kertedbe.

hirdetes

Fekete virágok – Fekete kála

Ezek a gyönyörű virágok mélyfeketék a tölcséreik alján, majd sötét lilába mennek át a szélükön. Ha nyáron szeretnéd látni ezeket a szépségeket, akkor a hagymákat még ősszel ültesd el valamilyen napos részre.

Fekete virágok – Fekete japán kígyószakáll

Ez az „örökzöld” évelő nem igényel túl sok törődést, és garantáltan kerted egyik leglátványosabb eleme lehet. Nagyjából 15 centi magasra nő meg és remekül mutat virágágyások szélén, vagy sziklakertekben.

Fekete virágok – Fekete ördögszem

A loncok családjának ezen tagjának meglepően baljós neve van, de ez senkit se tévesszen meg, ugyanis hagyományosan a rühösség kezelésére használták. Az ördögszem leggyakrabban rózsaszín vagy lila szirmokat visel, de ez a sötétebb verzió sokkal inkább hasonlít a feketére és rendkívül merész díszítőelem lehet a kertedben. A virágzás nagyjából 70 napot vesz igénybe.

Fekete virágok – Fekete bársony petúnia

Ez a bársonyos érintésű szépség garantáltan kitűnik majd a többi virágod közül, bármilyen környezetbe is kerüljön. Apropó környezet: ha szeretnéd, hogy sokáig és egészségesen virágozzon, akkor telepítsd napos részre, jó vízelvezetésű talajba az utolsó tavaszi fagyot követően.

Fekete virágok – Fekete denevérvirág

A virág méretes bajuszszerű leveleinek – amik akár 70 centi hosszúra is megnőhetnek – köszönheti a nevét. Az angol nyelvben az „ördög virágaként” is szokás emlegetni, ami nem meglepő, különlegesen baljós külsejét elnézve. Érdemes enyhén árnyékos helyre telepíteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


küllem

az állat külső testalakulása. Megítélésekor nemcsak az egyes testrészek méreteit veszik... Tovább

állatok tömege

a mérlegeléssel v. egyéb úton meghatározott, kg-ban (angolszász államokban fontban) megadott tömeg. Tovább

Tovább a lexikonra
virág virágtermesztés