Emelkedik a balatoni horgászjegy ára

MTI, Gazdakör
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A jövő évi balatoni területi horgászengedélyek árai átlagosan 10 százalékkal emelkednek, de január közepéig akciósan, még az idei áron lehet megvásárolni az éves jegyeket - tájékoztatta Varga László, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHN) vezérigazgatója az MTI-t hétfőn.
Emelkedik a balatoni horgászjegy ára
Varga László elmondta, kisebb módosítások történtek az állami horgászengedélyek kategóriáiban. Megszűnik az ifjúsági engedély, ami iránt igen csekély volt a kereslet az elmúlt években. Helyette a gyerekjegy korhatárát 14-ről 16 évre emelték. A nyugdíjas kedvezmények az eddigi 60 éves korhatár helyett 65 éves kortól vehetők majd igénybe. A módosítások érvényesek a december közepétől "elővásárolható", akciós, jövő évi területi engedélyekre is.

Jövőre egy teljes évre szóló, a Balatonon és a Kis-Balatonon igénybe vehető, általános horgászengedély ára a gyerekeknek 14 ezer, nyugdíjasoknak 44,6 ezer, a felnőtteknek pedig 54,9 ezer forintba kerül. A partközeli, egész évre szóló horgászjegy ára gyerekeknek 5,5 ezer, nyugdíjasoknak 18,2 ezer, a felnőtteknek pedig 23,1 ezer forint lesz. A horgászegyesületeknél, horgászszövetségeknél, illetve a BHN-nel szerződést kötő horgászboltokban továbbra is lehet majd az éves jegyek mellett egy-, három- és tíznapos területi engedélyeket vásárolni.

"A magas vízállás az idén kedvezett a horgászoknak és a halszaporulatnak is" - mondta a vezérigazgató. Arról is beszámolt, hogy csökkent a horgászpanasz a Balatonon, az idén elégedettebbek voltak a pecások a fogásokkal, mint a korábbi években. Ezt támasztják alá a fogási naplók eredményei is - tette hozzá. Beszámolójából kiderült, hogy a halgazdálkodási társaság a korábbinál több horgász-zsákmányról szóló adattal rendelkezik, amióta szigorítást vezetett be. (A horgászok fogási-napló vezetési hajlandósága igen gyenge volt, ezért tavaly óta csak az válthat ki újabb éves területi engedélyt, aki az előző évi fogási naplóját leadja.)

Az állami tulajdonban lévő nonprofit társaság horgászjegy értékesítésből fakadó bevétele tavaly 348 millió forint volt, az idén pedig 364 millió forintra emelkedett. A növekmény azonban az engedélyek árának tavaly év végi emeléséből fakad. A többféle közfeladatot is ellátó, a tó ökológiai egyensúlyáért felelő társaság ebből a bevételéből fedezi egyebek közt a balatoni haltelepítések költségeit - mondta Varga László.

MTI

Gazdakör

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

bürökmérgezés

a bürök fiatal hajtásainak elfogyasztásakor az állatokban remegés, nyálzás, hányás,... Tovább

hormonok

a szervezet meghatározott sejtjei, sejtcsoportjai (belső elválasztása mirigyek) által... Tovább

Tovább a lexikonra