Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály és a posta sem lassú valamint az SMS-nek sincsenek korlátai

Email marketing

Hirdetés

Hogyan tudjuk informálni partnereinket? Hogyan ajánljuk termékeinket vásárlóinknak? Hogyan ismertessük meg szolgáltatásainkat ügyfeleinkkel… Fontos és meghatározó kérdések minden vállalkozás életében. Küldhetünk tájékoztatót SMS-ben vagy termékkatalógust postán. De a posta lassú és költséges ráadásul a kézbesített reklámnyomtatványok jelentős része olvasás nélkül a szemétbe kerül. Az SMS drága információ tartalma 160 karakter melyből kb. 100 a küldő szervezet neve címe és egyéb adatai. Ezek után talán inkább vegyünk fontolóra egy hatékony, megfizethető és gyors megoldást amit email marketingnek hívnak.
Küldhetünk tájékoztatót SMS-ben vagy termékkatalógust postán

Mi az email marketing?
Az email marketing nem más mint az elektronikus üzenet (email) marketing célú felhasználása. Tájékoztatók, termékleírások, szolgáltatás ajánlók elektronikus hírlevélben való közlése a célközönség felé.


Tényleg amúgy ki a célközönség?
Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály és a posta sem lassú valamint az SMS-nek sincsenek korlátai. Viszont kinek küldjünk (milyen címekre, melyik telefonszámokra) tájékoztatót? Ha az email marketing kampány mellet döntünk könnyen kialakíthatjuk a tájékoztatóinkra kíváncsi ügyfelek címlistáját.


Hírlevél címlista
Léteznek olyan szolgáltatók melyek, címlisták összeállítására szakosodtak. Ezek nyereményjátékok, ingyenes szolgáltatások keretében információkat gyűjtenek a résztvevők érdeklődési köréről. A szolgáltatás feltétele képen a résztvevők hozzájárulnak hírlevelek fogadásához a cég vagy annak partnereitől. Így egy olyan adatbázist hoznak létre melyben különböző érdeklődésű felhasználók email címei és egyéb adatai szerepelnek. Ez ily módon összeállított címlisták megvásárolhatók a szolgáltatásunkkal azonos érdeklődésű internetezők email címeivel. Az email címek ára kb. 2-5 Ft körül mozog.


Hirdetés

Saját címlista
Lehetőség van arra is, hogy saját címlistát készítsünk. Ha van weboldalunk, tegyük lehetővé, hogy látogatóink oldalunkon keresztül feliratkozzanak hírlevelünkre. Ha még vonzóbbá akarjuk tenni a feliratkozást szervezhetünk saját nyereményjátékot is melynek részvételi feltétele hírleveleink fogadása. Sok weblapon a regisztráció, vagy éppen a fórumhasználatának is feltételéül szabják ezt.

Hirdetés

Spam
Spam alatt a kéretlen hírleveleket értjük. A spamek olyan email címekre is kiküldésre kerülnek , melyek tulajdonosai nem iratkoztak fel az adott hírlevélre, hanem egy átverés áldozataiként kerültek fel egy illegális címlistára. A spamek küldését a törvény bünteti!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés

Lakástakarítás

Otthonunk tisztán tartása fontos, hiszen nap mint nap éljük életünket a lakásunk... Tovább

DKC4851 (EA 4804)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása közepes. A címeren található oldalágak kissé... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.