Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály és a posta sem lassú valamint az SMS-nek sincsenek korlátai

Email marketing

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Hogyan tudjuk informálni partnereinket? Hogyan ajánljuk termékeinket vásárlóinknak? Hogyan ismertessük meg szolgáltatásainkat ügyfeleinkkel… Fontos és meghatározó kérdések minden vállalkozás életében. Küldhetünk tájékoztatót SMS-ben vagy termékkatalógust postán. De a posta lassú és költséges ráadásul a kézbesített reklámnyomtatványok jelentős része olvasás nélkül a szemétbe kerül. Az SMS drága információ tartalma 160 karakter melyből kb. 100 a küldő szervezet neve címe és egyéb adatai. Ezek után talán inkább vegyünk fontolóra egy hatékony, megfizethető és gyors megoldást amit email marketingnek hívnak.
Küldhetünk tájékoztatót SMS-ben vagy termékkatalógust postán

Mi az email marketing?
Az email marketing nem más mint az elektronikus üzenet (email) marketing célú felhasználása. Tájékoztatók, termékleírások, szolgáltatás ajánlók elektronikus hírlevélben való közlése a célközönség felé.


Tényleg amúgy ki a célközönség?
Tegyük fel, hogy a pénz nem akadály és a posta sem lassú valamint az SMS-nek sincsenek korlátai. Viszont kinek küldjünk (milyen címekre, melyik telefonszámokra) tájékoztatót? Ha az email marketing kampány mellet döntünk könnyen kialakíthatjuk a tájékoztatóinkra kíváncsi ügyfelek címlistáját.


Hírlevél címlista
Léteznek olyan szolgáltatók melyek, címlisták összeállítására szakosodtak. Ezek nyereményjátékok, ingyenes szolgáltatások keretében információkat gyűjtenek a résztvevők érdeklődési köréről. A szolgáltatás feltétele képen a résztvevők hozzájárulnak hírlevelek fogadásához a cég vagy annak partnereitől. Így egy olyan adatbázist hoznak létre melyben különböző érdeklődésű felhasználók email címei és egyéb adatai szerepelnek. Ez ily módon összeállított címlisták megvásárolhatók a szolgáltatásunkkal azonos érdeklődésű internetezők email címeivel. Az email címek ára kb. 2-5 Ft körül mozog.


Saját címlista
Lehetőség van arra is, hogy saját címlistát készítsünk. Ha van weboldalunk, tegyük lehetővé, hogy látogatóink oldalunkon keresztül feliratkozzanak hírlevelünkre. Ha még vonzóbbá akarjuk tenni a feliratkozást szervezhetünk saját nyereményjátékot is melynek részvételi feltétele hírleveleink fogadása. Sok weblapon a regisztráció, vagy éppen a fórumhasználatának is feltételéül szabják ezt.

Spam
Spam alatt a kéretlen hírleveleket értjük. A spamek olyan email címekre is kiküldésre kerülnek , melyek tulajdonosai nem iratkoztak fel az adott hírlevélre, hanem egy átverés áldozataiként kerültek fel egy illegális címlistára. A spamek küldését a törvény bünteti!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

Szegedi Körzeti Földhivatal

Földhivatal Körzeti Földhivatal Cím: Szeged Kálvária sugárút 43. 6724 Magyarország Tovább

Monori Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Monor Nemzetõr u. 23. 2200 Magyarország Tovább

Tovább a lexikonra