Így készül az isteni házi szalámi!
2017/01/08Készíts te is házilag szalámit, sokkal finomabb, mint a boltban kapható, ráadásul nincsen tele színezékekkel és káros anyagokkal szimplán csak istenien finom, imádni fogja mindenki!
Meglepődtem, amikor azt láttam, hogy rengetegen kérdezitek azt, hogyan lehet megállapítani egy tojásról, hogy az egészséges-e, vagy sem! Éppen ezért hoztam nektek egy cikket, melyben megmutatom a legjobb módszert!
A tojások egészséges, tápláló ételek, amiket számtalan módon elkészíthetünk, és akár főételek részeként vagy salátákhoz, köretekhez is kiváló. Kevés olyan sokoldalú gasztronómiai alapanyag létezik, ami ennyire változatosan felhasználható.
A tojás minősége viszont nagyban függ az azt tojó tyúk egészségi állapotától. A friss, egészséges tojások pedig sokkal táplálóbbak a boltban vásárolt csomagoknál. Azonban nincs mindenkinek tojásfarmja otthon, és a legtöbben kénytelenek a polcokra pakolt előre csomagolt tojásokat választani.
A választ a tojás sárgája fogja megadni erre a kérdésre. A tyúk egészségügyi állapota ugyanis közvetlenül befolyásolja a tojás sárgájának színét. A következő oldalon megtudhatod, hogyan lehet megállapítani, hogy egészséges-e a tojás vagy sem!
A tojások sárgáján láthatjuk, hogy valójában igazán nagy különbség van közöttük: a több tápanyaggal rendelkező sárgák sötétebb színűek (jobb oldali a képen) – ezek a szabad farmról beszerzett tojások.
A világosabb, néha már citromsárga színű sárgájú tojások ezzel szemben (a színük alapján) kevesebb tápanyagot tartalmaznak (bal oldali a képen)– ezek a boltban vásárolt tojások