A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges a diófánk?

hirdetes

A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges diófánk?

AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A diófa növényvédelme- minden amit tudni kell

A diófák juglontermelése

A diófák egyik fő problémája, hogy egy juglon nevű gátlóvegyületet termelnek. A juglon negatív hatással lehet más növényekre, ugyanis hatására azok nehezebben veszik fel a vizet és az egyéb tápanyagokat a talajból. Ezt mindenképpen figyelembe kell venned, ha diófákat szeretnél ültetni kertedbe vagy udvarodba.

Baktériumos foltosodás

A foltosodás a leggyakoribb dióbetegség, ami a fák leveleit és terméseit támadja meg. Leginkább ellenálló fajták ültetésével és megfelelő szellőzés biztosításával védekezhetsz ellene. Ezen kívül neem olajat is használhatsz fáid védelme érdekében.

Baktériumos gyökérgolyva

Ez a betegség daganatszerű golyvákat okoz a diófák törzsén, koronáján és gyökerein. Ezek a tumorok puhák, közepük pedig gyakran rothadt. A betegség satnya növekedést okoz. A baktériumos gyökérgolyva különösen a fiatal facsemetéket veszélyezteti, tízéves koruktól kezdve azonban valamivel jobban ellenállnak neki.

hirdetes

Persze ezt a természetes védelmet fokozhatod azzal, hogy ellenálló gyökéralanyt vásárolsz az oltáshoz, illetve ne hagyd, hogy fiatal csemetéid kiszáradjanak. A golyvákat érdemes eltávolítani, ha meglátod őket, de ha fiatal csemetéid túlságosan megbetegszenek, akkor általában jobb, ha megválsz tőlük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-25

Gyönyörű virágokat szeretnél? Ezt a házi műtrágyát keverd ki tavaszra!

Egy nagyon jó házi műtrágyára bukkantunk, amit fillérekből ki lehet keverni, érdemes lehet kipróbálni idén tavasszal! Mutatjuk is a filléres, házi műtrágya receptet!

2024-02-12

A tavasz legszebb virága- bemutatjuk a gyöngyvirágcserjét

A gyöngyvirágcserje, egy könnyen termeszthető, strapabíró lombhullató cserje, mely gyönyörű rózsaszín, fehér virágokkal teszi kellemesebbé a tavaszi kerteket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

alloxidum-nátrium-hatóanyagú gyomirtó szer

a ->szelektív hatású gyomirtó szerek csoportjába tartozik. A magról kelő egyszikű gyomokat... Tovább

Lakástakarítás

Otthonunk tisztán tartása fontos, hiszen nap mint nap éljük életünket a lakásunk... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet Növényvédelem