A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges a diófánk?

hirdetes

A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges diófánk?

AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A diófa növényvédelméről fogok most nektek elmondani mindent, sajnos ezt a növényt is számtalan kártevő támadja meg, amik ellen védekeznünk kell!

A diófa növényvédelme- minden amit tudni kell

A diófák betegségei, kártevői és egyéb problémái

Ha diófákat termesztesz, akkor szerencsére kevés kártevő és betegség okozhat majd fejfájást. Nézzük, hogy ennek ellenére mikről érdemes tudnod!

 

Ültetési problémák

Ne ültesd őket olyan alacsony helyekre sem, ahová beszorulhat a fagy, mert a fiatalabb csemeték nagyon érzékenyek erre. Az északi, hűvösebb területeken későn virágzó fajtákat érdemes ültetni, hogy virágaikat ne pusztítsák el a késő tavaszi fagyok. Habár általánosságban szívós növények, jó vízelvezetésű, mély, tápanyagokban gazdag vályogos talajban teljesítenek a legjobban, 6-7 pH között.

Korona- és gyökérrothadás

hirdetes

Ezek a betegségek satnya növekedést idézhetnek elő a diófáknál. Ha a fertőzés túl súlyossá válik, a fák összeeshetnek és elpusztulhatnak. Ezért fontos, hogy diófáidat olyan talajba ültesd, ami jól elvezeti az extra vizet, amit a fák nem tudnak felhasználni.

Ha a talaj 24 órán keresztül vizes marad, akkor fokozottan megnő a rothadásos betegségek veszélye. Ne kerüljenek fáid továbbá olyan helyekre sem, ahol sok víz gyűlik össze esőzésekkor (pl. dombok tövébe, mélyebb területekre). Ha ez komoly probléma kertedben, szerezz ellenálló gyökéralanyt, amibe beolthatod fáidat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-01-30

Lonc gondozása: Hogyan neveljünk loncot a kertben

Mindenki felismeri a lonc növény kedves illatát és nektárjának édes ízét. De hogyan kell gondozzuk a lonc növényeket a házi kertben, hogy csodásan virágozzon?

2023-01-30

A lilaakác ültetése, termesztése és gondozása

A lilaakác erőteljesen virágzik tavasszal, új növekedéskor lila színű virágcsoportokat hoz létre, amelyek viszont a fő hajtások sarkantyújából kelnek ki.

2023-01-30

A trombitafolyondár ültetése, metszése és fajtái

A trombitafolyondár az egyik legszebb kúszónövény, amely igencsak kevés odafigyelést igényel. Néhány fontos dolgot azonban nem szabad elszalasztani!

2023-01-30

Útmutató a fák és a cserjék késő téli és korai tavaszi metszéséhez

Tekintsd meg listánkat arról, hogy mely fákat és cserjéket kell metszeni a nyugalmi hónapokban – és kapj néhány általános metszési tippet a szezonra!

2022-12-29

Figyelem: módosulnak a gazdaságátadás és a földszerzés szabályai

Törvénymódosítás szab határt az osztatlan közös tulajdonban álló területek öröklés miatti további aprózódásának elkerülése céljából. Mutatjuk a részleteket!

2022-09-13

5 egyszerű trükk, ami segíthet életben tartani a benti növényeket

Vásároltál egy csodaszép növényt, locsoltad, gondoztad, ennek ellenére elkezdett haldokolni? Van néhány trükkünk, amit bevethetsz a növény életben tartására!

2023-01-23

A leggyakoribb növénybetegség – Mi okozza a gyökérrothadást?

A gyökérrothadás egy nagyon veszélyes és gyakori betegség, egy olyan fertőzés, ami szó szerint az alapoktól elpusztíthatja a növényt. Hogyan előzheted meg?

2023-01-30

Mit csinálj februárban, a kertben? - 5 lépés a tavaszi szezonra való felkészüléshez

Februári kerti teendők listája: Ha csak hobbikertész vagy, akkor is jól fognak jönni ezek a tippek, hogy könnyedén elő tudj készülni a márciusi szezonra.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

hemosziderin

a vörösvérsejteknek a szövetekben történt szétesésekor és a hemoglobin bomlásakor... Tovább

Bodrog (Mv 282)

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzása korai, közepesen korai. A címeren található... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet Növényvédelem