A diófa növényvédelme

hirdetes

A diófa növényvédelme

A diófa növényvédelméről fogok most nektek elmondani mindent, sajnos ezt a növényt is számtalan kártevő támadja meg, amik ellen védekeznünk kell!

A diófa növényvédelme

A diófák betegségei, kártevői és egyéb problémái

Ha diófákat termesztesz, akkor szerencsére kevés kártevő és betegség okozhat majd fejfájást. Nézzük, hogy ennek ellenére mikről érdemes tudnod!

 

Ültetési problémák

Ne ültesd őket olyan alacsony helyekre sem, ahová beszorulhat a fagy, mert a fiatalabb csemeték nagyon érzékenyek erre. Az északi, hűvösebb területeken későn virágzó fajtákat érdemes ültetni, hogy virágaikat ne pusztítsák el a késő tavaszi fagyok. Habár általánosságban szívós növények, jó vízelvezetésű, mély, tápanyagokban gazdag vályogos talajban teljesítenek a legjobban, 6-7 pH között.

Korona- és gyökérrothadás

hirdetes

Ezek a betegségek satnya növekedést idézhetnek elő a diófáknál. Ha a fertőzés túl súlyossá válik, a fák összeeshetnek és elpusztulhatnak. Ezért fontos, hogy diófáidat olyan talajba ültesd, ami jól elvezeti az extra vizet, amit a fák nem tudnak felhasználni.

Ha a talaj 24 órán keresztül vizes marad, akkor fokozottan megnő a rothadásos betegségek veszélye. Ne kerüljenek fáid továbbá olyan helyekre sem, ahol sok víz gyűlik össze esőzésekkor (pl. dombok tövébe, mélyebb területekre). Ha ez komoly probléma kertedben, szerezz ellenálló gyökéralanyt, amibe beolthatod fáidat.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


üzemegység

a mg. vállalat területileg elhatárolt irányítási, szervezeti egysége. A ->területi elv... Tovább

szuperpresszió

Olyan gén. folyamat, amelyben egy mutáció hatását egy másik, tőle független mutáció... Tovább

Tovább a lexikonra