A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges a diófánk?

A diófa növényvédelme- hogyan legyen egészséges diófánk?

AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A diófa növényvédelméről fogok most nektek elmondani mindent, sajnos ezt a növényt is számtalan kártevő támadja meg, amik ellen védekeznünk kell!

A diófa növényvédelme- minden amit tudni kell

A diófák betegségei, kártevői és egyéb problémái

Ha diófákat termesztesz, akkor szerencsére kevés kártevő és betegség okozhat majd fejfájást. Nézzük, hogy ennek ellenére mikről érdemes tudnod!

 

Ültetési problémák

Ne ültesd őket olyan alacsony helyekre sem, ahová beszorulhat a fagy, mert a fiatalabb csemeték nagyon érzékenyek erre. Az északi, hűvösebb területeken későn virágzó fajtákat érdemes ültetni, hogy virágaikat ne pusztítsák el a késő tavaszi fagyok. Habár általánosságban szívós növények, jó vízelvezetésű, mély, tápanyagokban gazdag vályogos talajban teljesítenek a legjobban, 6-7 pH között.

Korona- és gyökérrothadás

Ezek a betegségek satnya növekedést idézhetnek elő a diófáknál. Ha a fertőzés túl súlyossá válik, a fák összeeshetnek és elpusztulhatnak. Ezért fontos, hogy diófáidat olyan talajba ültesd, ami jól elvezeti az extra vizet, amit a fák nem tudnak felhasználni.

Ha a talaj 24 órán keresztül vizes marad, akkor fokozottan megnő a rothadásos betegségek veszélye. Ne kerüljenek fáid továbbá olyan helyekre sem, ahol sok víz gyűlik össze esőzésekkor (pl. dombok tövébe, mélyebb területekre). Ha ez komoly probléma kertedben, szerezz ellenálló gyökéralanyt, amibe beolthatod fáidat.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-11

Ez az 5 legjobb tipp lóbogár ellen

A lóbogár a kertek ellensége, sok kertész rémálma, most hoztunk nektek 5 hatásos tippet, amivel kiűzhetitek a lóbogarat a kertetekből és vissza se jön!

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-05-31

5+1 tipp lisztharmat ellen egy kertész tanácsaival

Ne hagyd, hogy a lisztharmat tönkretegye a gyönyörű kerted és a virágzó szőlőidet! Alkalmazd az általunk ajánlott tippeket még ma, és biztosítsd növényeid egészségét.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-05-31

Ezekre a kerti kártevőkre számíthatunk júniusban: így védekezz ellenük

Ne hagyd, hogy a kártevők tönkretegyék a gondosan ápolt kertedet! Most, hogy tudod, mire számíthatsz júniusban, itt az ideje felkészülni és megvédeni növényeidet.

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

magágy (vetőágy)

a mag befogadására előkészített talajréteg. Akkor jó, ha a —>vetőmag körül... Tovább

génkicserélődés

1. crossing over: ált. a meiózis, ritkábban a mitózis folyamán a homológ kromoszómákban a... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert Kertészet Növényvédelem