A Fidesz 2006. szeptember 23. -i választási naggyűlés program időpont Hősök Tere tüntetés és demonstráció Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc MSZP

Lesz-e választási demonstráció 2006. szeptember 23.-án?

MSZP, FIDESZ, SZDSZ, MDF
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A tegnapi tüntetés és demonstráció, illetve zavargások után az MSZP-s körökből felmerült, szabad-e megtartani a 2006. szeptember 23.-ára tervezett választási naggyűlést, melyet a Fidesz júliusban meghirdetett. A választási nagyűlést a Fidesz azonban a Hősök terén megtartja. Nézzük át a négy parlamenti párt nyilatkozatát a nyilatkozatát a szombati választási naggyűléssel kapcsolatban.
Fidesz választási naggyűlés 2006. szeptember 23 Hősök Tere, tüntetés és demonstráció a gyurcsány csomag ellen választás 2006. október 1.

A Fidesz megtartja választási nagygyűlését 23-án

Hirdessen ezen az oldalon, és jusson el több tízezer emberhez! Katt ide!

Szavazzon, ki lesz Budapest főpolgármestere!í Katt ide

2006. szeptember 19. 17:43

Békés tüntetésre és az önkormányzati választások fontosságára hívta fel a figyelmet sajtótájékoztatóján Orbán Viktor. A Fidesz megtartja a szeptember 23-i nagygyűlését a Hősök terén.

Kapcsolódó anyagok:

A Fidesz Elnökségének sajtónyilatkozata

A Szövetség elnöke utalt arra, nemrég nyilvánosságra került egy beszéd, amelyben Gyurcsány Ferenc elismerte, két évig folyamatosan hazudott. Hangsúlyozta: az igazi probléma ezzel a beszéddel nem az, hogy két évig hazudtak, hanem az, hogy négy évig nem csináltak semmit.

Mint fogalmazott, a Fidesz együtt érez a békésen tüntetőkkel, de a tegnap esti véres eseményeket elutasítja és elítéli. Orbán Viktor arra kérte szimpatizánsait, hogy álljanak ki a választások tisztaságáért és tegyenek meg mindent azért, hogy békés legyen.

Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva egyértelműen kijelentette: a Fidesz megtartja szeptember 23-i nagygyűlését a Hősök terén, az interneten megjelent, ezzel ellentétes állítások alaptalanok.

fidesz.hu


NE LEHESSEN BEJELENTÉS NÉLKÜL TÜNTETNI mszp.hu, 2006. szeptember 19.

Ami nem választási gyűlés, hanem be nem jelentett tüntetés, azt a választási kampány során se lehessen megtartani

Arra fogom kérni valamennyi parlamenti pártot a házbizottság ülésén, hogy vegyük komolyan a jogszabályokat, és értsünk egyet abban: ami nem választási gyűlés, hanem be nem jelentett tüntetés, azt a választási kampány során se lehessen megtartani. Ezt a miniszterelnök mondta kedden újságírók előtt.

"Mindannyian láthattuk, miként csaphat át egy békésnek induló tüntetés köztörvényes bűncselekménybe" - közölte Gyurcsány Ferenc a nemzetbiztonsági kabinet ülését követően.

A kormányfő azt mondta, minden eszközt megad az országos rendőrfőkapitány helyettesének és a budapesti rendőrfőkapitánynak ahhoz, hogy az éjszakaihoz hasonló események ne fordulhassanak újra elő.

A miniszterelnök a személyes felelősségét érintő kérdésre kiemelte: ahogy nyilvánosságra került beszédében is rámutatott, átfogó és széles felelősség terheli az egész magyar politika egészét, amiből ő sem marad ki.


Hozzátette ugyanakkor: szükség van a változtatásra, ő ezt megtette, és szeretné, ha mások is megtennék. Megjegyezte, hogy a jobboldalon keresendők azok a politikai erők, amelyek 2002 óta háromszor is illegitimnek nevezték a kormányt, és mindent megtettek ellehetetlenítésére.


Az MDF elutasít minden erőszakos cselekményt – Dávid Ibolya közleménye


 
Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke a Fidesz elnökének megnyilvánulása kapcsán az alábbi közleményt bocsátotta ki:

Orbán Viktor a mai délutánon élete egyik legfelelőtlenebb nyilatkozatát tette. Minden demokratikus érzelmű, az alkotmányt, a rendet tisztelő állampolgár azt várta a Fidesz elnökétől, hogy elítéli a tegnap éjszakai, köztörvényes bűncselekményeket, vandalizmust, és felelős politikusként visszahívja a Fidesz híveit az utcákról, és lemondja a szombatra meghirdetett nagygyűlést.
Orbán Viktor erről hallgatott, márpedig vétkesek között cinkos, aki néma. Ezzel a nyilatkozatával Orbán Viktor és a Fidesz nemhogy nem járult hozzá ahhoz, hogy a mostani politikai válságot békésen, parlamentáris keretek között oldjuk meg, hanem ellenkezőleg: további feszültséget szít.
A Magyar Demokrata Fórum elutasít minden, erőszakos cselekményt, törvénytelen demonstrációt. Magyarországnak békére és nyugalomra van szüksége, nem pedig hazugságokra, felkelésre, vagy radikalizmusra.

Budapest, 2006. szeptember 19.
Dávid Ibolya,
az MDF elnöke

 

Az Új Generáció is a HÖOK tüntetésének elhalasztását kéri  (SZDSZ.HU)


2006. szeptember 19., kedd Az SZDSZ Új Generáció arra kéri a HÖOK-ot, tartsa szem előtt, hogy a tegnap éjszaka történt bűncselekmények miatt az általuk utcára hívott fiatalok biztonsága veszélybe kerülhet. Mi, fiatal liberálisok elismerjük az érdekképviselet jogát a véleménynyilvánításra, de úgy véljük, lángoló autók és középületet rohamozó vandálok közé nem szabad egyetemistákat szervezni.

Ezért azt kérjük, halasszák el tervezett tüntetésüket egy békésebb, az önkormányzati kampányt követő időszakra. Lesz arra mód, hogy elmondják a kormánynak békésen, mit gondol a szervezetük a reformokról - de ma a HÖOK nem tudja garantálni a meghívott fiatalok életének és testi épségének védelmét.  Tegnap közel 150 ember került kórházba.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

fagyvédelem baktériummal

külföldön —>génsebészeti beavatkozással változtatták meg a Pseudomonas syringae... Tovább

számítástechnika alkalmazása a mezőgazdaságban

a hetvenes évek elején kezdődött Mo.-on a számítástechnikai kormányprogram megvalósítása.... Tovább

Tovább a lexikonra