notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Csodálatos barlangok a világ minden pontjáról

Hirdetés

5 + 1 csodálatos barlang a világ minden tájáról!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Hihetetlen, hogy mennyi csodával találkozhatunk, hogyha kirándulunk és nyitva tartjuk a szemünket. A most következő cikkben 5 + 1 mesebeli barlangot mutatok be nektek, amiket mindenképpen érdemes megnéznetek élőben is! Nekem mondjuk az utolsó tetszik a legjobban, csak ezért szerepel a listában! 

A világ legszebb barlangjai

 

1. Waitomo barlang, Új-Zéland

Ez a csodálatos barlang körülbelül 30 millió évvel ezelőtt alakulhatott ki, a gyönyörű, sötétben világító állatok, a biolumineszcens állatok egyik legkedveltebb gyülekezőhelye Új-Zélandon. Ezek az Új-Zélandon őshonos apró kis világító hernyók a barlang falán lógnak egy selyemszálon, a fényüket vadászásra használják, számunkra viszont csodálatos látványt biztosítanak, mint ahogyan a képen is látható!

 

 

2. Vatnajökull gleccserbarlang, Izland

Az Izlandon található gleccserbarlang az összes többi gleccserbarlanghoz hasonlóan jégből állnak. Hihetetlenül csodálatos, nagyon szép látványt nyújt, viszont a jég miatt nagyon óvatosnak kell lennünk, ugyanis természetesen csúszik és nem elég stabil a talaj alattunk. Viszont ha lemerészkedünk, akkor szenzációs látványban lesz részünk! 

 

Lapozz tovább és ismerd meg a többi csodát is! 

Hirdetés

 

A világ legszebb barlangjai

 

3. Nádsíp barlang, Kína(felső kép) 

Elöljáróban elmondom, hogy a fények sajnos mesterségesek, viszont a látvány akkor is magáért beszél! A barlangot már időszámításunk előtt 792-ben is ismertél, a nevét pedig a bejáratánál termő nádról kapta. Ebből a nádból készítik az embereket a különböző nádsípokat, furulyákat!

 

 

4. Jeita Grotto, Libanon(felső kép) 

A csodálatos barlang két különálló, de egymással összefüggő mészkőbarlangból áll, egy felső és egy alsó részből. A különlegessége az, hogy itt található a világ legnagyobb függőcseppköve, ezt a felső részben tekinthetjük meg. A másik különlegessége az, hogy hihetetlenül hosszú, az alsó rész összesen 6200 méter hosszúságú, ráadásul találhatunk itt egy simavizű folyót és még egy tavat is! 

A következő oldalon jönnek a legszebbek!

 

A világ legszebb barlangjai

 

5. Mutnovsky vulkánbarlang, Oroszország(felső kép) 

Hirdetés

Oroszország egyik legcsodálatosabb helye, méltán büszkék rá a helyiek! Sehol máshol nem csodálhatjuk meg a tűz és jég ilyesfajta találkozását! A jégbarlang ugyanis egy vulkán közvetlen tövében található, a fala mindenféle mesebeli színben pompázik, soha életemben nem láttam még szebbet! Egyszerre zöld, fehér, kék, sárga, minden színt megtalálhatunk, fantasztikus!

 

 

+1. Aggteleki cseppkőbarlang(felső kép) 

Hazánk egyik nagy büszkesége, az Aggteleki cseppkőbarlang, mely az Aggteleki Nemzeti Park területén található. Több mint 1200barlang ismert a területén, ebből összesen 273 van a magyar oldalon, köztük 23 fokozottan védett. Az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította mind az Aggteleki-karszt, mind pedig a Szlovák-karszt barlangjait! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
430 286
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
1 143 368
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek