Cseresznyebefőtt készítésének menete

Cseresznyebefőtt készítése tartósítószer és cukor nélkül!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Nem csalás, nem ámítás, befőtt, ami 100% gyümölcs! Semmi cukor, semmi tartósítószer, semmi víz, semmi kavargatás. Igazi, teljes gyümölcsíz, nincs kiázott aroma, cukros lé, nagyon finom!

Tartósítószer és cukor nélküli cseresznyebefőtt készítése
Korábbi cikkemben elmondtam nektek, hogy mi miért olyan fantasztikus a cseresznye, kattintsatok ide, ha szeretnétek megtudni, milyen jótékony hatásai vannak a cseresznyének! 

Cseresznyebefőtt készítése – Lássuk miért annyira egészséges a cseresznye!

A cseresznye 78−82 százaléka víz, a római katonák ezért oltották vele eredményesen szomjukat. A természetgyógyászat a vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé sorolja, ezáltal bőrújító is, jó a pattanások ellen. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért az ízületi megbetegedések, például a köszvény megelőzésében is bizonyított hatása. A reumát is enyhíti, és segít a cukorbetegségben szenvedőknek.

Cseresznyebefőtt készítése – Tele vitaminokkal! 

A vitaminok közül az A, a B1, a B2, a B6 és a C jelentős, így erősíti az immunrendszert, gátolja a daganatos elváltozások, szív – és rendszeri problémák kialakulását. Sok ásványi anyagot és nyomelemet vehetünk magunkhoz a cseresznyével: folsavat, foszfort, kalciumot, káliumot, nátriumot, kobaltot, és kiemelkedően sok vasat.

Cseresznyebefőtt készítése – Még több érv mellette!

Enyhe hashajtó hatása van, ezért szorulással küszködőknek ajánlott a fogyasztása. Szárából tisztító, vízhajtó, méregtelenítő hatású teát készíthetünk. Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne.

Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését, ezért gyerekeknek kifejezetten ajánlott, káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős. A cseresznye jótékony hatásairól többet korábbi cikkünből tudhatsz meg, kattints ide, és olvasd el! És akkor most jöjjön a recept!

Cseresznyebefőtt készítése – Hozzávalók

Cseresznye (friss, minél több, annál jobb), tiszta, csavaros tetejű üvegek, kukta.

Cseresznyebefőtt készítése – az elkészítés menete

Mosd meg a gyümölcsöt, magozd ki, majd jó alaposan rakd tele az üvegeket, még a tetővel is lenyomkodhatod kicsit. Az üvegeket tedd a kuktába, öntsd fel a max. jelzésig vízzel, zárd rá a tetejét, gyújts alá, sípoláskor csökkentsd minimumra lángot, és 15 perc után zárd el alatta a gázt. Ha már nyitható, mehet a szárazdunsztba. És kész!

Cseresznyebefőtt készítése – Tippek

Az üvegeket el lehet fektetni a kuktában, de a bébiételes üvegeket egymásra is lehet tornyozni. A lényeg, hogy max. jelzésnél magasabban ne álljon víz, és a legfelső üveget 3/4 részéig lepje el. Ha nem csak 1 adagot főzöl, vagy kicsi a kuktád, és folyamatosan cserélgeted az üvegeket, akkor 20 percig főzd, ereszd ki a gőzt, tedd dunsztba, és jöhet a következő adag. Én miután kiszedted, pár percre állítsd fejre a konyhapulton. Ha véletlenül nem zár jól a kupak, rögtön kiderül, és tesztelni is lehet azonnal. Eláll! Bírja! Szóval hajrá mindenkinek, készítsétek el mindenképp! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Misina Természet- és Állatvédõ Egyesület

Állatvédõ szervezet Az Egyesület 1994-ben alakult az állatok és az emberek harmonikus... Tovább

kiemelő automata

a vontatott munkagépek üzembe állításakor és szállítási helyzetbe emelésekor alkalmazott... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs