A cseresznye fogyasztásának jótékony hatásai

hirdetes

Mire jó a cseresznye?

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.

A cseresznye nagyon egészséges!  78−82 százaléka víz. Vesetisztító, vértisztító gyümölcsök közé soroljuk, ezáltal bőrújító bőrújító hatású is. Csökkenti a vér húgysavszintjét, ezért az ízületi megbetegedések megelőzésében is bizonyított hatása. Enyhíti a reumatikus panaszokat, és segít a cukorbetegségben szenvedőknek. Fogyasztása segíti a fogak és csontok fejlődését. Káliumtartalma a zavartalan izomműködésért, a normál vérnyomásért, a megfelelő szívritmusért felelős. A cseresznye nem csak finom, de nagyon sok egészségügyi előnye is van.  Rögtön be is mutatunk 10 okot, amiért még több cseresznyét fogyassz!

Cseresznye fogyasztása

 A cseresznye fogyasztása természetes módon növelni az energia szintet.  Alacsony a zsír- és a fehérjetartalma, viszont sok szénhidrát és növényi rost van benne. A cseresznye kalóriaértékét a természetes cukrok adják, melyek fokozzák a jó hangulatot és növelik a test energia szintjét.  Épp ezért, ha legközelebb gyötör a szörnyű éhség, és ennél valami finomat, akkor egyél egy marék friss cseresznyét, rögtön jobban érzed majd magad!

Elősegíti a jobb alvást

Ha alvásproblémáid vannak, akkor egyél rendszeresen cseresznyét.  Magas melatonin (alvási ciklust irányító hormon)  tartalma miatt segít a pihentető alvásban. Tehát ha legközelebb álmatlanságban szenvedsz, ne gyógyszerhez nyúlj, hanem fogyassz cseresznyét minden nap, hidd el segíteni fog elaludni!

hirdetes

 

Jót tesz a szemnek

A cseresznye nagyon sok vitamint tartalmaz, többek között A- vitamint és béta-karotint, amely elősegíti a jó látást és a szem egészségének a megőrzését!

Javítja az agyműködést

hirdetes

Ha úgy véled memóriazavaraid vannak, egyél cseresznyét, s az majd javítja az agyad teljesítményét!

Jó a szívnek

A cseresznye fogyasztása segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, és az általánosan jót tesz az egészségnek.  

Gyulladás gátló tulajdonságokkal rendelkezik

Az egyik legfontosabb egészségügyi előnye a cseresznyének, hogy erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-28

C-vitamin fontossága

A C-vitamin minden nap nélkülözhetetlen vitaminforrás szervezetünk számára. Sokféleképpen erősíti egészségünket. De miért olyan jó, és mit kell tudni róla? Ebből a cikkből kiderül.

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-22

Étcsokoládés-cseresznyés zabsütemény recept – Az új kedvenc

Ezek az étcsokoládés-cseresznyés zabsütemények a tökéletes nyári finomságok, ráadásul elkészíteni is végtelenül egyszerű őket! Lássuk, hogy mi minden kell hozzá!

2022-06-22

A cseresznyék szüretelése és tárolása

A cseresznyék szüretelése egy aprólékos folyamat. A megfelelő szüretelési módszerrel biztosíthatod, hogy fáid egészségesek maradjanak és bőségesen teremjenek.

2022-06-30

A 10 leggyakoribb paradicsombetegség

Semmi sem hasonlítható a frissen szedett paradicsom ízéhez. Akármilyen gyakran is ápoljuk azonban növényeinket, néha egy-egy betegség megtámadja a kertünket.

2022-06-30

Irány a Neszmélyi Borvidék! – Ismerd meg hazánk egyik legjelentősebb boros vidékét

Neszmély a legkisebb borvidékünk, de annál finomabb borokat kóstolhatunk, és az egyik piacvezetőnek. Ismerd meg Neszmélyt és a legjobb boros pincészeteit!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-30

Cseresznyelevél-tekeredés: egy vírus, amely nem csak a cseresznyefákat érinti

Csak azért, mert a cseresznyelevél-betegségben szerepel a „cseresznye” elnevezés, még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen érintett növény a betegségben.

További cikkek ebben a témában


edafontrágya

nagy szervesanyag-tartalmú keveréktrágya; fő sajátossága, hogy nagy számban tartalmaz... Tovább

lánctalp

traktorok és egyéb gépek járószerkezetének a talajjal közvetlenül érintkező része.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek gyümölcs