Hogyan termesszünk sikeresen burgonyát - szuper módszer mostani cikkünkben, használj Te is hozzá növénytartót!

hirdetes

Szenzációs módszer – Termesszünk burgonyát növénytartóban!

Szélesi Ferenc

Sokaknak nincs nagy kertjük, de ettől függetlenül szeretnének megpróbálkozni a növénytermesztéssel. Mostani cikkünk leginkább nekik szól, nézzük, hogyan termeszthetünk burgonyát növénytartóban! 

Bőségesen termeszthetünk burgonyát növénytartóban

Burgonyatermesztés növénytartóban - Szabályozd a talaj hőmérsékletét

A burgonyák akkor érzik magukat a legjobban, ha a felszín feletti, leveles részeik melegben, a föld alatti részeik pedig hűvösben lehetnek. Amikor a talajba ülteted őket, különösen egy 20-25 mély gödörbe, a talaj kellően hűvös marad, ami ideális a burgonyák számára. Azonban ha gumóid egy növénytartóba kerülnek bele, akkor annak talaja lényegesen gyorsabban melegszik majd fel és hűl is le, mint az ágyások talaja.

hirdetes

Vannak, akik fekete növénytermesztő zsákokban, vagy kilyuggatott szemetes zsákokban próbálnak burgonyát termeszteni egy járdán, vagy összetömörült kerti talajon. Ez általában meglehetősen kevés gumót eredményez, habár viszonylag olcsón ki lehet jönni belőle.

Ezzel a módszerrel az a baj, hogy ezek a fekete zsákok túl vékonyak, ezért a napon túlságosan felmelegednek, éjszaka pedig túl gyorsan ki is hűlnek. A talaj hőingadozása nagyon megviseli a burgonyákat, így nem csoda, hogy nem növesztenek szívesen új gumókat. A tömör talaj vagy a járda tovább fokozza ezt a stresszt, mert plusz hőt sugároz a zsákba.

hirdetes

Burgonyatermesztés növénytartóban - Használj inkább világos színű növénytartókat

Lényegesen jobb eredményekre számíthatsz, ha fekete zsákok helyett inkább világosabb színű növénytartókat használsz. Emellett sokat segíthet, ha olyan helyen tartod őket, ahol magas fű, vagy akár gyomok veszik körül őket, amik árnyékot biztosítanak a talaj számára, így az nem melegszik fel annyira. Ezzel még nincs vége, a következő oldalon további remek tippek várnak, lapozzatok egyet, megéri! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

félvér

főleg a lótenyésztésben használatos fogalom a származás jellemzésére. Szűkebb értelemben... Tovább

helyi vizek

azok az öntözésre és egyéb célra felhasználható felszíni vizek, amelyek a csapadékokból... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség