Hogyan termesszünk sikeresen burgonyát - szuper módszer mostani cikkünkben, használj Te is hozzá növénytartót!

Szenzációs módszer – Termesszünk burgonyát növénytartóban!

Szélesi Ferenc
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Sokaknak nincs nagy kertjük, de ettől függetlenül szeretnének megpróbálkozni a növénytermesztéssel. Mostani cikkünk leginkább nekik szól, nézzük, hogyan termeszthetünk burgonyát növénytartóban! 

Bőségesen termeszthetünk burgonyát növénytartóban

Burgonyatermesztés növénytartóban - Szabályozd a talaj hőmérsékletét

A burgonyák akkor érzik magukat a legjobban, ha a felszín feletti, leveles részeik melegben, a föld alatti részeik pedig hűvösben lehetnek. Amikor a talajba ülteted őket, különösen egy 20-25 mély gödörbe, a talaj kellően hűvös marad, ami ideális a burgonyák számára. Azonban ha gumóid egy növénytartóba kerülnek bele, akkor annak talaja lényegesen gyorsabban melegszik majd fel és hűl is le, mint az ágyások talaja.

Vannak, akik fekete növénytermesztő zsákokban, vagy kilyuggatott szemetes zsákokban próbálnak burgonyát termeszteni egy járdán, vagy összetömörült kerti talajon. Ez általában meglehetősen kevés gumót eredményez, habár viszonylag olcsón ki lehet jönni belőle.

Ezzel a módszerrel az a baj, hogy ezek a fekete zsákok túl vékonyak, ezért a napon túlságosan felmelegednek, éjszaka pedig túl gyorsan ki is hűlnek. A talaj hőingadozása nagyon megviseli a burgonyákat, így nem csoda, hogy nem növesztenek szívesen új gumókat. A tömör talaj vagy a járda tovább fokozza ezt a stresszt, mert plusz hőt sugároz a zsákba.

Burgonyatermesztés növénytartóban - Használj inkább világos színű növénytartókat

Lényegesen jobb eredményekre számíthatsz, ha fekete zsákok helyett inkább világosabb színű növénytartókat használsz. Emellett sokat segíthet, ha olyan helyen tartod őket, ahol magas fű, vagy akár gyomok veszik körül őket, amik árnyékot biztosítanak a talaj számára, így az nem melegszik fel annyira. Ezzel még nincs vége, a következő oldalon további remek tippek várnak, lapozzatok egyet, megéri! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kényszermozgások

olyan mozgások (pl. körmozgás, hátrálás, gurulás), amelyeket az állat a külső... Tovább

borsókakór (ciszticerkózis, cysticercosis)

egyes galandférgek lárvaformájának, a borsókának (ciszticerkusznak) a köztigazdában való... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség