notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hirdetés

Borászok figyelem!

Magyar Agrárkamara

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Habár 2011. március 31. még távolinak tűnik, e határidő azonban csalóka lehet azok számára, akik nem figyelnek fel a 16/2010. (IX. 17.) VM rendelet részleteire, mely a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás igénylésének feltételeit rögzíti. Az ugyanis kimondja, hogy az előbbi határidőig be kell fejezni a beruházást, amiből az következik, hogy már most lépniük kell a borászoknak! - figyelmeztet a Magyar Agrárkamara.
A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás részletei
A jogszabály szövege szerint ugyanis a minimum 1, maximum 400 millió forintnyi támogatás utófinanszírozó, azaz a támogatást igénybe vevő gazdálkodónak előre kell gondoskodnia a beruházásról, annak finanszírozásáról. Már ma meg kell kezdeni a tervezést, a berendezések vásárlását, magát a beruházást.


A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésével kapcsolatos támogatási kérelmeket 2011. március 31-ig lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak, a támogatást legkésőbb, 2011. október 15-ig kifizetik – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében. A kérelemhez már csatolni kell a megvalósítást igazoló számla, illetve a kifizetést igazoló bizonylat másolatát is. A formanyomtatvány az MVH honlapján található. Hiányosan benyújtott támogatási kérelem esetében az MVH a kérelmezőt egy alkalommal hiánypótlásra szólítja fel. A támogatás kifizetésére akkor kerül sor, amikor a gépvásárlás számlával igazolt meg valósulásának adminisztratív, valamint helyszíni ellenőrzése megtörtént.


Támogatás elsősorban olyan új gép vásárlásához nyújtható – a gyártástól a támogatási kérelem benyújtásáig legfeljebb 2 év telhet el - , amely javítja a vállalkozás összteljesítményét, és célja a mezőgazdasági piacok közös szervezésének létrehozásáról, valamint egyes mezőgazdasági termékekre vonatkozó egyedi rendelkezésekről szóló 2007. október 22-i 1234/2007/EK tanácsi rendelet alapján valósul meg.


Támogatást az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet igényelheti, aki vagy amely őstermelő vagy egyéni vállalkozó, egyéni cég, jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, amely a KKV törvény alapján kis- és középvállalkozásnak vagy nagyvállalatnak minősül.


Tudni kell, hogy a gépet csak Magyarországon, a támogatási döntés közlésétől számított legalább 5 évig kell üzemeltetni, a gép addig nem idegeníthető el és nem adható bérbe.

Hirdetés


Magyar Agrárkamara

Gazdakör
Hirdetés

Forrás: www.eu-info.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
622 902
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
622 902
Közösség

kénbaktériumok (Thiobacteriaceae)

ként, ill. kéntartalmú vegyületeket oxidáló, szerves anyagot kemoszintézissel előállító... Tovább

radioaktív sugárzás

a —>radioaktív izotópok bomlásából keletkező, az atommagból kilépő sugárzás. Az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 5.0