Borászok figyelem!

Magyar Agrárkamara
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Habár 2011. március 31. még távolinak tűnik, e határidő azonban csalóka lehet azok számára, akik nem figyelnek fel a 16/2010. (IX. 17.) VM rendelet részleteire, mely a borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás igénylésének feltételeit rögzíti. Az ugyanis kimondja, hogy az előbbi határidőig be kell fejezni a beruházást, amiből az következik, hogy már most lépniük kell a borászoknak! - figyelmeztet a Magyar Agrárkamara.
A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtott támogatás részletei
A jogszabály szövege szerint ugyanis a minimum 1, maximum 400 millió forintnyi támogatás utófinanszírozó, azaz a támogatást igénybe vevő gazdálkodónak előre kell gondoskodnia a beruházásról, annak finanszírozásáról. Már ma meg kell kezdeni a tervezést, a berendezések vásárlását, magát a beruházást.


A borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésével kapcsolatos támogatási kérelmeket 2011. március 31-ig lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnak, a támogatást legkésőbb, 2011. október 15-ig kifizetik – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében. A kérelemhez már csatolni kell a megvalósítást igazoló számla, illetve a kifizetést igazoló bizonylat másolatát is. A formanyomtatvány az MVH honlapján található. Hiányosan benyújtott támogatási kérelem esetében az MVH a kérelmezőt egy alkalommal hiánypótlásra szólítja fel. A támogatás kifizetésére akkor kerül sor, amikor a gépvásárlás számlával igazolt meg valósulásának adminisztratív, valamint helyszíni ellenőrzése megtörtént.


Támogatás elsősorban olyan új gép vásárlásához nyújtható – a gyártástól a támogatási kérelem benyújtásáig legfeljebb 2 év telhet el - , amely javítja a vállalkozás összteljesítményét, és célja a mezőgazdasági piacok közös szervezésének létrehozásáról, valamint egyes mezőgazdasági termékekre vonatkozó egyedi rendelkezésekről szóló 2007. október 22-i 1234/2007/EK tanácsi rendelet alapján valósul meg.


Támogatást az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet igényelheti, aki vagy amely őstermelő vagy egyéni vállalkozó, egyéni cég, jogi személyiség nélküli, valamint jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, szövetkezet, amely a KKV törvény alapján kis- és középvállalkozásnak vagy nagyvállalatnak minősül.


Tudni kell, hogy a gépet csak Magyarországon, a támogatási döntés közlésétől számított legalább 5 évig kell üzemeltetni, a gép addig nem idegeníthető el és nem adható bérbe.Magyar Agrárkamara

Gazdakör

Forrás: www.eu-info.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

argali (Ovis ammon)

a —>szarvasmarha-félék családjának juhalakúak (Ovinae) alcsaládjába tartozó, Tibet és... Tovább

foszfátészter-mérgezés

a szerves foszforsavészterek szájon át felvéve v. egyesek a bőrön át felszívódva erős... Tovább

Tovább a lexikonra