Így használd fel üres befőttes üvegeidet a kertben

Kreatív és hasznos – Mi mindenre jó a befőttes üveg a kertben?

MCS

Valószínűleg nehéz olyan háztartást találni akár vidéken, akár egy város közepén, ahol nem rejtőzik a spájzban, vagy épp a szekrények mélyén néhány üres befőttes üveg. Az elmúlt évek során egyre többen keresik elő ezeket a hasznos otthoni kellékeket, hogy felhasználják őket „csináld magad” projektjeikhez.


Így használd fel üres befőttes üvegeidet a kertben

A befőttes üvegek azonban nem csak mutatósan, hanem praktikusan is újrahasználhatók a ház körül – főleg a kertben. A következő kreatív tippek ehhez adnak néhány jó ötletet!

1. Virágcserép pozsgásoknak

A szívós pozsgásnövények sok helyen népszerűek, hiszen nem igényelnek túl sok odafigyelést, mégis nagyszerű élő díszei lehetnek bármelyik szobának vagy kertnek is. Szerezz néhány eltérő méretű befőttes üveget, és ültess beléjük egy-egy passzoló méretű palántát, hogy ennyivel látványosabbá tedd kertedet.

2. Mécsestartó

Néhány teamécses sokkal hangulatosabbá varázsolhatja az éjszakai beszélgetéseket az udvaron, vagy épp a kertben. Ha biztonságos mécsestartókat szeretnél elhelyezni portádon, akkor fogj egy befőttes üveget, tölts bele némi homokot, vagy apró kavicsot, majd lyukaszd át a fedelét kétoldalt, és vezess át rajta egy drótot. Kész is!

3. Lámpás világító rudakkal

Ha szeretnéd feldobni egy szabadtéri estét, de valamivel izgalmasabb hangulatra vágysz, mint amit néhány teamécses kínálna, akkor helyezz 1-2 aktivált világító rudat egy befőttes üvegbe, majd töltsd fel azt csapvízzel, és zárd rá a fedelét.

4. Díszes váza

A vágott virágok nem csak a házon belül mutatnak jól. Ha szeretnéd csinosabbá varázsolni kerti asztalodat, akkor pingálj valami szépet egy befőttes üveg oldalaira némi üvegfestékkel, majd töltsd fel vízzel és kedvenc, frissen vágott virágaiddal.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


vízkapacitás (VK)

a talaj mennyiséggel jellemezhető víztartó képessége. A maximális v. (VKmax) az a... Tovább

biológiai egyensúly

adott területen a helyi viszonyoknak megfelelő növény- és állatvilág, ezen belül a fajok és... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert virág