Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

hirdetes

Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

Szélesi Ferenc - Főkertész

Idén lépett 100. életévébe Magyarország kedvelt kertésze, most pedig megkapta az őt jogosan megillető életműdíjat, gratulálunk Bálint gazdának, a kép alatt jönnek a részletek! 

Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

Kihirdették a 2018-as Év Agrárembere győztesét, a díjat a szakmai zsűri Ledó Ferencnek, a FruitVeb, Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökének ítélte oda. Azonban Bálint György, az ország Bálint gazdája is kapott kitüntetést, a köztiszteletben álló, idén 100. születésnapját ünneplő kertészmérnök életműdíjat kapott, ugyanebben a megtiszteltetésben volt része Vancsura Józsefnek, a Gabonatermesztők Szövetségének tiszteletbeli elnökének is. Az egri díjátadón a kitüntettek munkáját Nagy István agrárminiszter, illetve a díj fővédnöke méltatta. 

„Ez az elismerés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.” – fogalmazott mondandójában Nagy István.  

hirdetes

Az Év Agrárembere díjat először 2014-ben adták át, ebben az évben alapította a díjat Mátrai Zoltán, címzetes egyetemi docens, és üzlettársa. A szándékuk az volt, hogy a társadalom figyelmét felhívják azokra a mezőgazdaságban tevékenykedőkre, akik jelentős a társadalmi szerepvállalásuk, munkájuk kiemelkedő, emellett pedig a közjóért is sokat tesznek. 

2018-ban 130 jelölt volt, ebből 90-en fogadták el a jelölést az első körben, a szavazásban pedig több mint 80 tagú szakmai zsűri vett részt, ugyanakkor a közönség is szavazhatott, az internetes szavazással megválasztották a közönségdíjast, aki pedig Szebegyinszki Georgina, fiatal gazda lett. 

hirdetes

Az eddigi, összesen már öt jelölés és zsűrizés alatt 48 kategóriában 144 döntőst választott ki a zsűri, a különböző kategóriákban: agrárinnováció: Pénzes Béla, agrárgépészet: Jóri J. István, állattenyésztés: Petis Mihály, feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor, fenntartható gazdálkodás: Somosné Nagy Adrienn, fiatal gazda: Borbély Tamás, jövő agrárszakembere: Balla Zoltán, kertészet: Ledó Ferenc, növénytermesztés: Soltész Gyula, növényvédelem: Reisinger Péter lett a győztes. 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


aratógép

olyan betakarítógépek összefoglaló neve, amelyek szálas növények levágására alkalmasak.... Tovább

áramjegyek

elektromos áramütés hatására a bőr hámrétegében kialakuló lapos pont v. vonal alakú,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek