notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

Hirdetés

Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

Szélesi Ferenc - Főkertész
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Idén lépett 100. életévébe Magyarország kedvelt kertésze, most pedig megkapta az őt jogosan megillető életműdíjat, gratulálunk Bálint gazdának, a kép alatt jönnek a részletek! 

Életműdíjat kapott az ország kertésze, Bálint gazda

Kihirdették a 2018-as Év Agrárembere győztesét, a díjat a szakmai zsűri Ledó Ferencnek, a FruitVeb, Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökének ítélte oda. Azonban Bálint György, az ország Bálint gazdája is kapott kitüntetést, a köztiszteletben álló, idén 100. születésnapját ünneplő kertészmérnök életműdíjat kapott, ugyanebben a megtiszteltetésben volt része Vancsura Józsefnek, a Gabonatermesztők Szövetségének tiszteletbeli elnökének is. Az egri díjátadón a kitüntettek munkáját Nagy István agrárminiszter, illetve a díj fővédnöke méltatta. 

 

„Ez az elismerés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.” – fogalmazott mondandójában Nagy István.  

Hirdetés

 

Az Év Agrárembere díjat először 2014-ben adták át, ebben az évben alapította a díjat Mátrai Zoltán, címzetes egyetemi docens, és üzlettársa. A szándékuk az volt, hogy a társadalom figyelmét felhívják azokra a mezőgazdaságban tevékenykedőkre, akik jelentős a társadalmi szerepvállalásuk, munkájuk kiemelkedő, emellett pedig a közjóért is sokat tesznek. 

 

2018-ban 130 jelölt volt, ebből 90-en fogadták el a jelölést az első körben, a szavazásban pedig több mint 80 tagú szakmai zsűri vett részt, ugyanakkor a közönség is szavazhatott, az internetes szavazással megválasztották a közönségdíjast, aki pedig Szebegyinszki Georgina, fiatal gazda lett. 

Hirdetés

 

Az eddigi, összesen már öt jelölés és zsűrizés alatt 48 kategóriában 144 döntőst választott ki a zsűri, a különböző kategóriákban: agrárinnováció: Pénzes Béla, agrárgépészet: Jóri J. István, állattenyésztés: Petis Mihály, feldolgozó-élelmiszeripar: Hollósy Tibor, fenntartható gazdálkodás: Somosné Nagy Adrienn, fiatal gazda: Borbély Tamás, jövő agrárszakembere: Balla Zoltán, kertészet: Ledó Ferenc, növénytermesztés: Soltész Gyula, növényvédelem: Reisinger Péter lett a győztes. 

 

Forrás: MTI

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
195 296
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 779 471
Közösség

Táncsics Mihály Mezõgazdasági Szakközépiskola

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; ... Tovább

Mv 303

Kukorica Cél: szemes Leírás:Hímvirágzásának ideje közepesen korai. A kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 136

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek