Bicikliút a Balatonpartjára - Átadták a Balatoni kerékpárutat

Végre egészen a Balatonig el lehet bringázni Budapestről

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Magyarországon egyre több biciklis útvonal épül, és szinte sosem gondoltuk volna, hogy valahova elkészül majd a legvárva-vártabb útvonal is, a Budapest és Balaton szakasz. Egészen a Balaton partjáig gurulhatunk le a fővárosból. 

a Balatoni kerékpárút

Átadták a Balatoni kerékpárút legújabb szakaszát


Ma már egészen a Balaton partjáig is legurulhatunk biciklivel egészen a fővárosból, ugyanis átadták a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb szakaszát Székesfehérvár és Balatonakarattya között, ami azt teszi lehetővé, hogy Budapesttől egészen a Balaton partjáig eljuthatunk kerékpárral egy több száz kilométer hosszú útszakaszon. A balatonakarattyai sajtótájékoztatón pénteken számoltak be a friss jó hírekről, ahol a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára adta a beszédet.

Bicikliút a Balatonpartjára


Az államtitkár, Révész Máriusz elmondta, hogy a legújabb bicikliút szakasz, amely 27,4 kilométer hosszú, a teljes útszakasz 108 kilométeres szakaszát tette teljessé. Legutóbb júliusban adták át az egyik útszakaszt, az Etyekről a Velencei-tóig tartó szakaszt.
Az újdonsülten átadott szakasz része az EuroVelo 14 elnevezésű európai kerékpárút hálózatnak, ami nem mellesleg Debrecent köti össze a Bodeni-tavakkal. A kormány évente 10 és 12 milliárd forintnyi összeget költ kerékpárutakra 2018 óta az uniós forrásokon kívül, amely beruházások pedig pozitív hatással vannak az ország turisztikai ágazat egészére.

Balatoni kerékpárút


Ha pedig már eljutottunk a legújabb kerékpárútunkon a Balatonig, miért is állnánk meg ott? Évente több ezren indulnak útnak körbe tekerni a Balatont mintegy 203 kilométeren. Tehát több mint 200 kilométer és rengeteg élmény vár mindazokra, akik belevágnak a nagy kalandba. Akár egy hetes nyaralást is beszervezhetünk a bringatúránkba, de többen akár egy nap alatt letekerik ezt a távot. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

üzemi tényezők

a mg. vállalat termelésére és ezen keresztül a jövedelmezőségére ható irányítási,... Tovább

lép

1. (anat.) A hasüregben a gyomor nagy görbületén, a bal bordaív síkjában helyeződő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek