Bicikliút a Balatonpartjára - Átadták a Balatoni kerékpárutat

hirdetes

Végre egészen a Balatonig el lehet bringázni Budapestről

ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Magyarországon egyre több biciklis útvonal épül, és szinte sosem gondoltuk volna, hogy valahova elkészül majd a legvárva-vártabb útvonal is, a Budapest és Balaton szakasz. Egészen a Balaton partjáig gurulhatunk le a fővárosból. 

a Balatoni kerékpárút

Átadták a Balatoni kerékpárút legújabb szakaszát


Ma már egészen a Balaton partjáig is legurulhatunk biciklivel egészen a fővárosból, ugyanis átadták a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb szakaszát Székesfehérvár és Balatonakarattya között, ami azt teszi lehetővé, hogy Budapesttől egészen a Balaton partjáig eljuthatunk kerékpárral egy több száz kilométer hosszú útszakaszon. A balatonakarattyai sajtótájékoztatón pénteken számoltak be a friss jó hírekről, ahol a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára adta a beszédet.

hirdetes

Bicikliút a Balatonpartjára


Az államtitkár, Révész Máriusz elmondta, hogy a legújabb bicikliút szakasz, amely 27,4 kilométer hosszú, a teljes útszakasz 108 kilométeres szakaszát tette teljessé. Legutóbb júliusban adták át az egyik útszakaszt, az Etyekről a Velencei-tóig tartó szakaszt.
Az újdonsülten átadott szakasz része az EuroVelo 14 elnevezésű európai kerékpárút hálózatnak, ami nem mellesleg Debrecent köti össze a Bodeni-tavakkal. A kormány évente 10 és 12 milliárd forintnyi összeget költ kerékpárutakra 2018 óta az uniós forrásokon kívül, amely beruházások pedig pozitív hatással vannak az ország turisztikai ágazat egészére.

hirdetes

Balatoni kerékpárút


Ha pedig már eljutottunk a legújabb kerékpárútunkon a Balatonig, miért is állnánk meg ott? Évente több ezren indulnak útnak körbe tekerni a Balatont mintegy 203 kilométeren. Tehát több mint 200 kilométer és rengeteg élmény vár mindazokra, akik belevágnak a nagy kalandba. Akár egy hetes nyaralást is beszervezhetünk a bringatúránkba, de többen akár egy nap alatt letekerik ezt a távot. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

gyanta

különböző növényekben, de főleg a fenyőkben képződő, vízben nem oldódó, sűrűn... Tovább

kukoricakombájn

két francia gyár által kialakított önjáró gép, amely a kukorica morzsolt betakarítását... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek