3 biciklis út a Pilisben, amiért tényleg megéri két keréken felfedezni a környéket!

3 biciklis út a Pilisben, amiért tényleg megéri két keréken felfedezni a környéket!

ZH
Frissítve: 2024.06.13
Frissítette: SzT
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ha nem szeretnél mellőzni a kirándulást nyáron sem, akkor pattanj két kerékre, hogy a lágy szellő simogassa a bőröd miközben felfedezed az ország rejtett kincseit. Mivel egyre jobb biciklis utak találhatóak szerte az országban, ideje kicsit másképp kirándulni indulni. Mutatjuk, hogy merre!

biciklis túravonal

Biciklis kirándulás a Pilisben


350 kilométeren hosszan suhanhatunk a Pilis Bike jóvoltából a hegység autómentes kerékpárútjain, amelynek egy része tükörsimára aszfaltozott. Az erdei kerékpárút-hálózat igazán népszerű a kirándulók körében, úgyhogy nyomás a cipődért, mi mutatjuk, melyek a legszebb vonalakat, amiket ki kell próbálnotok!


 

1.    Pilisszentlászló környéki körtúra

A Pilisszentlászlóról induló útvonalat azoknak ajánljuk, akik szeretik, és nem okoz problémát számukra a változatos terepviszony. A Sikárosi-rétig egészen a Kis Rigó Vendéglőtől könnyed, így itt még érdemes energiát tartogatni a következő szakaszra, ugyanis innen egy erdei szerpentinen vezet felfelé az út. A kilátás lenyűgöző, a lent elterülő völgy mellett az egész Budai-hegységre is rálátásunk van. Az erdei szakaszt követően egy erdészeti aszfaltút vezet tovább, ahol szinte már tekerni sem kell, és még egy kis hegymászás is megkoronázhatja a kirándulásunkat.

2.    Visegrádi-hegység

Két okból is ajánljuk ezt a bringautat, azoknak akik kedvelik a könnyebb útvonalakat; ugyanis majdnem végig a forgalomtól elterelve haladhatunk, és az út végig aszfaltozott. Ráadásul még erdős részeken is áthaladunk, ugyanis a felsőszakasz az Apátkúti-völgyből indul és egészen a Kaán-forrásig tart. A szerpentin innen kezdődik a Pap-rétig és Pilisszentlászló felé véve az irányt, elhaladva a Kis Rigó Étterem mellett elérhetjük a Dömörkapu-vízesést és innen már egyenes út vezet egészen Visegrádig.

3.    Nehéz bringatúra a Pilisben

Az egyik legnehezebb biciklistúravonal, ahol ne számíts aszfaltozott útra, tehát csak haladóknak ajánlott! A túra Pilisszántóról indul, egészen Csobánkáig, a Hosszú-hegy déli oldalán vezet végig és ha szeretnénk látni az Egri Csillagok forgatásának helyszínét, akkor érdemes a páratlan kilátást választanunk a község feletti gerinc felé. A nehezebb szakasz a Hosszú-hegy lábánál kezdődik, ugyanakkor hihetetlenül megnyugtató a körülötte elterülő természet. Mielőtt Pilisszentkeresztre érkeztek elhaladtok majd a felújított Som-hegyi turistaház mellett is, valamint az útvonal a Dera-szurdokot is érinti. Pilisszentkeresztesre egy két falut összekötő úton érkezhetünk vissza.

Amennyiben a hegyi kerékpározással még csak ismerkedsz és nem ismeritek annyira a Pilist és környékét, akkor kezdjétek az első túravonallal, de akár az ország bármely pontját bejárhatjátok két keréken, de legyetek felkészültek!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vízkészlet

Az ált. köbméterben kifejezett vízmennyiség, amely a vizsgált időpontban meghatározott... Tovább

bárányok tenyésztésbe vétele

nagymértékben függ az állatok korától, fejlettségétől, testtömegétől, továbbá az adott... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek