Az ország legszebb biciklis útszakaszai- legszebb kerékpárutak Magyarországon

Az ország legszebb biciklis útszakaszai

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Amikor sokan panaszkodnak a magas benzinárak, és mindenféle ehhez kapcsolódó korlátozás miatt, én rendszerint csak mosolygom magamban, és arra, gondolok, hogy milyen jó, hogy van biciklim, hiszen azt tekerve még egy kis hő is képződik, tehát még fűtés helyett is jó…és ugye a dinamós lámpa magának termel áramot! Na de a lényeg, hogy ti se törődjetek semmivel, csak pattanjatok két kerekére, és bucózzátok át az ország legszebb biciklis útszakaszait! 

Magyarország legszebb biciklis útszakaszai

Budapest: Rákos-patak menti kerékpárút

Személyes kedvencem a Ráko-patak menti kerékpárút. Tudjátok miért? Mert nem is kell érte messzire menni, egész egyszerűen, amikor mindenből elegetek van, utáljátok a munkátokat, a hülye feladatokat, amik munkaidő utolsó percében érkeztek, és a dugót a városban, meg a metrót is, mert teli van, na akkor jön pont kapóra. A Rákos-patak menti kerékpárút Budapest határain belül van, 3,2 km hosszan kanyarog. Bár Pesten van, senki nem mondaná meg róla, ugyanis csendes, nyugodt, könnyen ki lehet itt kapcsolni. Rengeteg sportpálya, pad, és más szabadtéri programlehetőség is van a mentén. Egyszerűen megközelíthet, így egy dolgos hétköznap is tekerhettek rajta egy kört levezetés gyanánt. Plusz tipp: nem olyan messze van a Szilas-patak, ami mentén szintén jól kiépített bringaút található, ami szintén csodaszép. 8,4 km-es szakaszon nincs egy útkereszteződés sem, és elvezet egyenesen a Naplás-tóig. Ha egy hosszabb programot terveztek, akkor ezt ajánlom!

Tisza-tavi bringakör

A Tisza-tó önmagában is csodaszép. Hazánk egyik legnagyobb tava össze sem hasonlítható a legnagyobbal, a Tisza-tó teljesen más, mint a nyaralók paradicsomának számító Balaton, aki volt már itt az jól tudja. Mintha sokkal lassabban telne itt az idő, mintha sokkal közelibb lenne a természet, és ezt két keréken is nagyon különleges átélni. 67 kilométeren keresztül tekerhetünk a természet lágy ölén a frissen megépült Tisza-tavi bringakörnek köszönhetően. Jelenleg ez Magyarország jelenleg leglátványosabb kerékpáros infrastruktúrája, ráadásul itt tónál két nemzetközi kerékpáros útvonal találkozik. De nyugalom, a biciklis út fizikailag is el van választva a közúttól! 
 

Lapozz, mert olyan csodás biciklis útszakaszokat mutatok még, hogy azt tényleg látnod kell! Természeti, és történelmi kincseket is megcsodálhatsz kétkeréken! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

kecske (házikecske, Capra [litreus] hircus)

a szarvasmarhafélék családjának kecskealakúak (Caprinae) alcsaládjába tartozó faj.... Tovább

kártalanítás

az állam részéről azoknak a veszteségeknek a megtérítése v. csökkentése, amelyek az... Tovább

Tovább a lexikonra