notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Árverezik a konzervgyárakat

Hirdetés

Árverezik a konzervgyárakat

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Több mint 1,3 milliárd forintos áron hirdették meg a felszámolók a tavaly tavasszal csődbe ment Horker-konzerv- gyárakat. A koroncói központi telephellyel rendelkező Horker Kft. kéttucatnyi különböző rendeltetésű ingatlanjáért, a konzerv- gyártáshoz szükséges eszközökért és gépekért nettó 1,2 milliárd forintot kér a társaság felszámolásával megbízott Hunyadi Zrt.
Árverezik a konzervgyárakat

A koroncói központi telephellyel rendelkező Horker Kereskedelmi és Általános Szolgáltató Kft. kéttucatnyi különböző rendeltetésű ingatlanjáért (köztük hűtőházak, gyártócsarnokok, irodák), a konzervgyártáshoz szükséges eszközökért és gépekért nettó 1,2 milliárd forintot kér a társaság felszámolásával megbízott Hunyadi Zrt. - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Szabó Gábor felszámolóbiztos.

 

Pályázni április 3-ig lehet

 

Ezekre kizárólag egyben lehet pályázni. Az üzemet második alkalommal hirdették meg, és azért egyben, mert néhány heti előkészítő munka után újraindítható a termelés. A társaságnak egyébként a Nyírségben is van két eladásra váró telephelye.
A szintén felszámolás alatt lévő, segesdi székhelyű Horker-2001 Zöldség-Gyümölcs Hűtőipari Kft. vagyonelemeit a Standard Felszámoló és Vagyonkezelő Kft. hirdette meg, 88,9 millióért, s ezekre külön-külön is lehet pályázni. A Horker-2001 legértékesebb ingatlana az a több mint 17 ezer négyzetméteres hűtőház, amely a Somogy megyei Segesd külterületén található.

Hirdetés


Eladó még egy 30 ezer négyzetméteres nagyatádi ingatlan (14,7 millió forintért), továbbá néhány millió forint összértékben egy segesdi lakóház, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó berendezések, szerszámok és irodabútorok. Az ajánlatokat mindkét pályázaton április 3-ig várják a felszámolók.

Hirdetés


A Horker az elmúlt másfél évtizedben családi vállalkozásból az ország egyik legnagyobb, elsősorban meggyet és uborkát feldolgozó üzeme lett. A több mint 10 ezer termelővel kapcsolatban álló társaság folyamatosan fejlesztett és terjeszkedett. A Horker-cégek 2006-ban 50 millió liternyi különböző konzervet állítottak elő, amelyet 15 országba exportáltak. Éves árbevételük meghaladta a 8 milliárd forintot. A Horker a felvásárlást hitelből finanszírozta, majd a késztermékek eladása után törlesztett. 2007-ben azonban a finanszírozó bank felmondta a hiteleket, miközben a cég több mint 100 millió forintot fizetett ki a termelőknek előlegként. Az egyre nagyobb finanszírozási gondok miatt a termelést és a feldolgozást 2008 februárjában kénytelenek voltak leállítani.

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
332 775
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 927 510
Közösség

87/2006. (XII. 28.) FVM rendelet

a szõlõ szaporítóanyagok elõállításáról, minõsítésérõl és forgalomba hozataláról ... Tovább

babeziózis (babesiosis)

véglények, a ->vörösvérsejtekben babéziák okozta betegség; Mo.-n a szm.ban, ritkábban... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.8