Árverezik a konzervgyárakat

Árverezik a konzervgyárakat

Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Több mint 1,3 milliárd forintos áron hirdették meg a felszámolók a tavaly tavasszal csődbe ment Horker-konzerv- gyárakat. A koroncói központi telephellyel rendelkező Horker Kft. kéttucatnyi különböző rendeltetésű ingatlanjáért, a konzerv- gyártáshoz szükséges eszközökért és gépekért nettó 1,2 milliárd forintot kér a társaság felszámolásával megbízott Hunyadi Zrt.
Árverezik a konzervgyárakat

A koroncói központi telephellyel rendelkező Horker Kereskedelmi és Általános Szolgáltató Kft. kéttucatnyi különböző rendeltetésű ingatlanjáért (köztük hűtőházak, gyártócsarnokok, irodák), a konzervgyártáshoz szükséges eszközökért és gépekért nettó 1,2 milliárd forintot kér a társaság felszámolásával megbízott Hunyadi Zrt. - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Szabó Gábor felszámolóbiztos.

Pályázni április 3-ig lehet

Ezekre kizárólag egyben lehet pályázni. Az üzemet második alkalommal hirdették meg, és azért egyben, mert néhány heti előkészítő munka után újraindítható a termelés. A társaságnak egyébként a Nyírségben is van két eladásra váró telephelye.
A szintén felszámolás alatt lévő, segesdi székhelyű Horker-2001 Zöldség-Gyümölcs Hűtőipari Kft. vagyonelemeit a Standard Felszámoló és Vagyonkezelő Kft. hirdette meg, 88,9 millióért, s ezekre külön-külön is lehet pályázni. A Horker-2001 legértékesebb ingatlana az a több mint 17 ezer négyzetméteres hűtőház, amely a Somogy megyei Segesd külterületén található.


Eladó még egy 30 ezer négyzetméteres nagyatádi ingatlan (14,7 millió forintért), továbbá néhány millió forint összértékben egy segesdi lakóház, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó berendezések, szerszámok és irodabútorok. Az ajánlatokat mindkét pályázaton április 3-ig várják a felszámolók.


A Horker az elmúlt másfél évtizedben családi vállalkozásból az ország egyik legnagyobb, elsősorban meggyet és uborkát feldolgozó üzeme lett. A több mint 10 ezer termelővel kapcsolatban álló társaság folyamatosan fejlesztett és terjeszkedett. A Horker-cégek 2006-ban 50 millió liternyi különböző konzervet állítottak elő, amelyet 15 országba exportáltak. Éves árbevételük meghaladta a 8 milliárd forintot. A Horker a felvásárlást hitelből finanszírozta, majd a késztermékek eladása után törlesztett. 2007-ben azonban a finanszírozó bank felmondta a hiteleket, miközben a cég több mint 100 millió forintot fizetett ki a termelőknek előlegként. Az egyre nagyobb finanszírozási gondok miatt a termelést és a feldolgozást 2008 februárjában kénytelenek voltak leállítani.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

etioláltság

fénytől elzárva nevelt növények alakjában, életfolyamatában megnyilvánuló rendellenesség.... Tovább

szállások

az állatok egyszerű, hagyományos tartására, elhelyezésére szolgáló építmények. Nyitott... Tovább

Tovább a lexikonra