A több napja tartó heves esőzések nyomán áradások okoznak egyre komolyabb fennakadásokat a karácsonyi csúcsforgalomban Nagy-Britannia számos térségében.

hirdetes

Áradások okoznak fennakadást a karácsonyi forgalomban Nagy-Britanniában

A több napja tartó heves esőzések nyomán áradások okoznak egyre komolyabb fennakadásokat a karácsonyi csúcsforgalomban Nagy-Britannia számos térségében. 

A több napja tartó heves esőzések nyomán áradások okoznak egyre komolyabb fennakadásokat a karácsonyi csúcsforgalomban Nagy-Britannia számos térségében.

Szombatra gyakorlatilag elérhetetlenné vált vasúton a délnyugat-angliai Cornwall és Devon megye, és sok helyen a vonatpótló buszok sem tudnak közlekedni az elöntött utak miatt.


Ez a térség az egyik legkedveltebb üdülőhely Angliában.
A két megyében több száz helyi lakost ki kellett költöztetni elöntött otthonából, és sok utazót a vízben elakadt autókból mentettek ki a felfújható motorcsónakokkal érkező tűzoltók.


Nem sokkal jobb a helyzet Walesben sem. A tartomány fővárosából, Cardiffból szombaton nem volt elérhető vasúton több vidéki térség az elöntött, alámosott vagy fölcsuszamlásoktól eltemetett pályaszakaszok miatt.

hirdetes


A Délnyugat-Angliát, illetve Walest és Nyugat-Angliát kiszolgáló két fő vasúttársaság, a First Great Western és az Arriva Trains maga szólította fel az utasokat szombaton, hogy ne induljanak el a pályaudvarokra, mert teljesen bizonytalan a vasúti közlekedés a térségben.


A heves esőzés Londonban és környékén is komoly közlekedési fennakadásokat okozott. A brit fővárost a legnagyobb londoni repülőtérrel, Heathrow-val összekötő vasúti ingajárat, a Heathrow Express az év legnagyobb forgalmú napján több órára leállt, mivel a víz zárlatot okozott a pályaszakasz jelzőrendszerében.

hirdetes


Csak Heathrow-ról becslések szerint naponta 200 ezren utaznak el a karácsony előtti hévégén, az országon belül pedig várhatóan 15 millió autó kel útra.


Az egész országot elborító atlanti-óceáni esőzóna a meteorológiai előrejelzés szerint vasárnapra elhagyja Nagy-Britanniát, de karácsonyra újabb heves esőzéseket jósolnak a szakértők. A meteorológiai szolgálat országszerte ötszáznál több térségre adott ki helyi árvízriasztást.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, tudjátok meg Ti is, miért.

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-06-27

Erdők-mezők gyümölcsei - Az erdei és az indiai szamóca bemutatása

Az erdei szamóca és az indiai szamóca megtalálhatók az erdőkben és a mezőkben, az emberek többsége mégsem ismeri őket annyira. Mostani cikkemben mindent elmondok erről a két szamócafajtáról!

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-12-07

Mégsem változik semmi – Továbbra is lehet égetni a kerti hulladékot…

A nyáron arról írtunk, hogy döntött a parlament, végre betiltják az avarégetést az egész ország területén. A rendkívül káros égetés januártól szűnt volna meg, most viszont úgy néz ki, mégsem lesz vége a környezetszennyezések…

További cikkek ebben a témában


ditiokarbamát hatóanyagú gombaölő szerek

széles körben elterjedt, önmagukban és kombinációikban használatos gombaölő szerek.... Tovább

Gram-festés

Ch. Gram által leírt baktériumfestési eljárás. Gentiana-ibolyával v. jódoldattal való... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetgazdálkodás