Alltech, természetes megoldások a takarmány- és az élelmiszeripar számára

Hirdetés

Alltech ...természetesen

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Minden évben megrendezésre kerül az Alltech Európai, Közel-Keleti és Afrikai Előadó Körút (ELT), melynek idei, a "Nekünk dolgozik a természet" mottót viselő, 33 országot érintő előadás sorozata 2003. február 24-én érkezett Budapestre.
Alltech, természetes megoldások a takarmány- és az élelmiszeripar számára
Minden évben megrendezésre kerül az Alltech Európai, Közel-Keleti és Afrikai Előadó Körút (ELT), melynek idei, a "Nekünk dolgozik a természet" mottót viselő, 33 országot érintő előadás sorozata 2003. február 24-én érkezett Budapestre.
Az Alltech az 1980-ban történt megalapítása óta természetes megoldásokat nyújt a takarmány- és az élelmiszeripar számára egyaránt. Ma már a világ 20 legnagyobb állategészségügyi vállalata közé tartozik, 76 országban - köztük Magyarországon - van jelen természetes eredetű termékeivel. Az Alltech Hungary Kft. 1992-ben alakult, a vállalat olyan természetes alapanyagú takarmánykiegészítőket kínál partnereinek, melyek megfelelnek napjaink szigorodó piaci elvárásainak. Ide tartoznak a hozamfokozó antibiotikumok alternatívái, melyek tudományosan igazoltan eredményesek a gazdaságos termelésben. Kiemelt terület a mikotoxinok elleni küzdelem, a tömegtakarmányok minőségének javítása és a hatékony ásványianyag-ellátás megvalósítása gazdasági haszonállatainknál.
Mára az Alltech Hungary Kft. meghatározó résztvevője a hazai piacnak, ezen túlmenően pedig Kelet-Európai Központként működve mára két gyártó hellyel is rendelkezik, amivel igyekszik kielégíteni a megnövekedett hazai és külföldi igényeket.
A budapesti konferenciát Gáti Levente, az Alltech kelet-európai igazgatója, az Alltech Hungary ügyvezető igazgatója nyitotta meg. A rendezvény előadásai a természet energiáinak munkára fogását szolgáló számos módszerről szóltak, hogy ezzel megoldásokat kínáljanak a takarmányipar számára.
Dr. Peter Surai, a Skót Agrártudományi Egyetem tudósa a természetes antioxidánsokról és a stressz állapotban betöltött szerepükről beszélt előadásában, felhívta a figyelmet a szervezetben lévő antioxidánsok csapatmunkájára, illetve a takarmányozási szakember vagy a takarmány összeállítójának felelősségére abban, hogy felismerje, mikor van szüksége ennek a csapatnak segítségre, és hogy ennek a segítségnek milyen hányada indokolt gazdaságossági szempontból. A külső segítség a táplálék kiegészítését jelenti, elsősorban E vitaminnal és szelénnel. Az árutermelő állattenyésztésben sokféle eredetű és erősségű stressz lép fel, de a leggyakrabb esetben a szaporodási teljesítményt és az általános egészségi állapotot leginkább meghatározó tényezők a szabad gyökök túlzott termelődése és az anioxidáns védelem. Az antioxidáns rendszer hatékonyságának fenntartásában pedig kiemelkedő szerep jut a szelén formáinak. Nem véletlen, hogy több mint 40 éve ismerjük a szelén helyét a takarmányozásban. Ismerve a legújabb kutatási eredményeket, felül kell vizsgálni a szerves és szervetlen szelén alkalmazási lehetőségeit, hiszen a jövőben a szerves szelén jelenti a természetes megoldást számos olyan problémára, mely az árutermelő állattenyésztésben fellépő stresszekkel függ össze.
Prof. Peter Ferket, az Egyesült Államok Észak Karolina Állami Egyetemének tudósa a bélcsatorna egészségét biztosító módszereket mutatta be egy antibiotikumok nélküli világban. Az állattenyésztésnek ki kell fejlesztenie az antibiotikumos hozamfokozók alternatíváit, vagy legalábbis jelentősen csökkentenie kell a termelési hatékonyság fenntartása és a biztonságos hús- és tojástermékek előállítása céljából alkalmazott antibiotikumok mennyiségét. Az előadás bemutatta az antibiotikumos hozamfokozók - mint a bélcsatorna kondicionáló szerek - használatát és a nem gyógyszer jellegű alternatívák lehetőségeit. Figyelembe véve alkalmazásának sokrétűségét és költséghatékonyságát, a mannán-oligoszaharid, egy olyan termékkel biztosítva, mint a Bio-Mos, lehet az antibiotikumos hozamfokozók legjobban alkalmazható alternatívája.
Dr. Duarte Diaz, az olasz Parco Technologico Padano kutatója a különböző kelátképző szerek hatásosságának vizsgálati erdményeit mutatta be a mikotoxinok elleni védekezésben. A mikotoxint termelő penészek a mezőgazdasági terményeket, mégpedig különösen a kalászosokat és olajos magvakat a növények fejlődése során, aratáskor, valamint tároláskor, feldolgozáskor és etetéskor szennyezik. A mikotoxinok három alapvető mechanizmus útján fejtik ki hatásukat: a táplálóanyagok felszívódásának és anyagforgalmának megváltoztatása, az endokrin és neuroendokrin funkció változtatása, valamint - a legfontosabb - az állat immunrendszerének elnyomása.A mikotoxinok keletkezésének megelőzése megfelelő agronómiai módszerekkel és a levélgombásodással szemben ellenállóbb növényfajták kiválasztásával csökkentheti a termés gombás fertőzöttségét. Mivel a szilázs mikotoxin szennyezettsége problémát jelent, az oxigén kizárását célzó helyes szilázs-készítési gyakorlatot kell követni. A mikotoxinok hatását csökkentő, egyik legtöbbet tanulmányozott és leghatásosabb módszer egy mikotoxin-megkötő anyag alkalmazása. Aktív szén, különböző anyagásványok, élesztő sejtfal származékok és más szerek már megkötő anyagként hatásosnak bizonyultak, sőt világszerte forgalomban vannak. A mikotoxinok elleni hatékony védekezés egyik ilyen formája a már piacon lévő és sikeres Alltech termék, a módosított glükomannán tartalmú Mycosorbä is.
Az idei előadó körút témája a természet erőforrásainak munkára fogását szolgáló módszerek megvitatása. "Ez a téma magyarázza az Alltech termékek sikerét, büszkék vagyunk arra a tényre, hogy kutatásaink alapja a természet erőforrásainak munkára fogása. Ez az a filozófia, melyet több mint két évtizedel ezelőtti alapításunk óta követünk, és amely továbbra is sikerünk záloga marad." -foglalta össze előadásában Dr. Pearse Lyons, az Alltech Inc. alapítója, elnöke.
A vezető takarmányozási szakemberek körútjának jelképe nem véletlen a papírsárkány, hiszen ennek kifejlesztésével a kínaiak fedeztek fek egy módszert bolygónk természetes energiáinak felhasználására. Az Alltech tudósai több mint húsz éven át foglalkoztak a természet energiáinak újbóli igába hajtásával, a fermentációs technológiát felhasználva a lehető legnagyobb állati teljesítmény elérése érdekében. Ez a konferencia lehetőséget biztosított az ágazat szakembereinek arra, hogy eszmét cseréljenek a jelenlegi természetes megoldásokról, és megvizsgálják, milyen módon alkalmazhatók a napjaink takarmányiparában jelentkező kihívásokkal szemben.


Hirdetés
Hirdetés

Forrás: Agrárágazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

Traktor turbósító

Turbófeltöltő traktorba való utólagos beépítése esetére komplett készletek... Tovább

Étterem IX. kerület

Budapest IX. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást nyújtanak,... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.