notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az agrárium fejlesztésébe be kell építeni a kutatási eredményeket

Hirdetés

Az agrárium fejlesztésébe be kell építeni a kutatási eredményeket

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Új kihívásokkal kell szembenéznie a mezőgazdaságnak és az élelmiszeriparnak, s ennek csak a tudományos műhelyek legújabb kutatási eredményeit is felhasználva tud megfelelni az ágazat - mondta Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter szombaton Kaposváron, sajtótájékoztatón.
Az agrárium fejlesztésébe be kell építeni a kutatási eredményeket

Kaposvári Állattenyésztési Napok


A szaktárca vezetője - miután részt vett a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében tartott szakmai záró rendezvényen - a sajtótájékoztatón rámutatott: az energiaellátás mellett az élelmiszertermelés és a vízkészletekkel való gazdálkodás is stratégai ágazattá vált.
 
Erre a kihívásra nem csak a termelőknek, hanem a tudomány képviselőinek, a kutatóknak és a döntéshozóknak is megfelelően fel kell készülniük - tette hozzá Gráf József. A miniszter hangsúlyozta: a szaktárca ezért is hívta össze és kérte párbeszédre, közös gondolkodásra a kutatóintézeteket és az állami döntéshozó szerveket, vállalva a szervezés koordinálását, valamint a 2008-2013. időszakra vonatkozó nemzeti agrárkutatási fejlesztési és innovációs stratégia kidolgozását, amelynek alapján a kormány középtávon meg tudja határozni a célokat és az eszközrendszert.
 
Már készül a hárommilliárd forintos forrás biztosításával számoló stratégia, amely a tervek szerint még az idén a kormány elé kerül - jelezte Gráf József, aki annak a vélemények adott hangot: jól jellemzi a téma fontosságát, hogy létrejött egy önálló, kutatásfejlesztési innovációval foglalkozó minisztérium, amely megalakulása óta szorosan együttműködik az általa vezetett tárcával.
 
Hirdetés

Gráf József

Hirdetés

Gráf József szerint rendkívül jelentős összeg, 1.300 milliárd forint áll rendelkezésre az Európai Unió által elfogadott agrár- és vidékfejlesztési operatív program végrehajtására, amely technológiák korszerűsítésére, vidéki munkahelyek teremtésére, környezetvédelemre, új technológiák kidolgozására használható fel. A fejlesztésekből azonban nem maradhat ki a tudományos műhelyek, a kutatók tevékenysége, a szellemi terméknek is meg kell jelenni, hiszen, ha csak a technológiát váltjuk le, és nem használjuk ki a legújabb kutatási eredményeket, akkor csak korszerű telepeken dolgozunk, de szinte ugyanolyan hatékonysággal mint eddig - magyarázta a miniszter.

Forrás: www.fvm.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
230 247
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 814 422
Közösség

víz (H2O)

poláros molekulákból álló, színtelen, szagtalan 0°C és 100°C között folyékony... Tovább

állatállomány-változási terv

az állatállomány gazd.-on belüli és külső forgalmának számbeli (darabban) való,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 145

Átlagos értékelés: 4.8