Agrárirányítás, agrárigazgatási reform, Benedek Fülöp, költségvetés, törvényalkotás, földügyi, élelmiszerbiztonsági feladat, körzeti állatorvos, falugazdász, gazdálkodó, szervezeti átalakítás, kutatói

hirdetes

Agrárirányítás

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az agrártárca és háttérintézményeinek létszáma a 2006-os mintegy 10.500 főről 9.200-ra csökken 2007-ben az igazgatási reform végrehajtását követően - tájékoztatta Benedek Fülöp, az agrártárca szakállamtitkára az MTI-t.
Agrárirányítás, agrárigazgatási reform, Benedek Fülöp, költségvetés, törvényalkotás, földügyi, élelmiszerbiztonsági feladat, körzeti állatorvos, falugazdász, gazdálkodó, szervezeti átalakítás, kutatói

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Az átszervezéssel a szakigazgatási területen mintegy 3 milliárd forintot lehet majd megspórolni a korábbi költségekhez képest. Azaz e területen 26-27 milliárd forint lesz a forrásigény. A minisztériumi igazgatás jelenlegi 47-48 milliárd forintos költségvetése 33-35 milliárd forintra csökken, azaz mintegy 30 százalékos lehet a megtakarítás.
 
A szakállamtitkár jelezte: mindez a 2007 elején kezdődő agrárigazgatási reform következménye. Ennek nyomán kétlépcsőssé válik a hatósági tevékenység. Vagyis az államigazgatással szorosan összefüggő ügyeket - például törvényalkotással összefüggő teendőket, a nemzetközi kapcsolatokat, valamint a közvetlen kormányzati munkához kapcsolódó tevékenységeket - a minisztériumban intézik továbbra is, az ágazati szakigazgatás az új mezőgazdasági irányító szervezet, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal feladata lesz.
 
Ez utóbbi szervezet 2007. január 1-jétől kezdi meg működését, és azokat a megyei kirendeltségeket irányítja, amelyek felelősek lesznek többek között a földügyi, az élelmiszerbiztonsági, és számos más igazgatási feladat helyben történő ellátásáért.
 
Emellett 133 kistérségi kirendeltség is működik majd a hivatal felügyelete alatt. Ezeknél a helyben intézhető ügyeket intézhetik el például a körzeti állatorvosnál, illetve a falugazdászoknál a gazdálkodók. A bevezetendő úgynevezett egyablakos rendszer a gazdálkodóknak nagyon előnyös lesz - vélte a szakállamtitkár.
 
Az új alapokra helyezett mezőgazdasági irányítás nem regionális, hanem megyei elven működik majd. A mezőgazdasági szakigazgatási hivatal állományában - amely hasonló elven tevékenykedik majd, mint a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal - 4.277 ember dolgozik.
 
A szervezeti átalakítás révén azonban számos kutatóintézet, szakoktatási és szolgáltató intézmény státusza változik meg. Egy helyre kerül továbbá a személyzeti, a sajtó és a belső ellenőrzési munka is. Mindez az agrártárcánál, illetve a hozzá kapcsolódó intézményeknél összesen 1.315 fős létszámcsökkentést von maga után.
 
A minisztériumban 2006 elején még 679 ember dolgozott. Most 452-en vannak, ám az agrártárcánál foglalkoztatottak száma 2007 év végére 320-330 főre csökken. 

hirdetes

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

hirdetes

Forrás: FVM

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

Balassagyarmati Földhivatal

Földhivatal Földhivatal Cím: Balassagyarmat Bajcsy-Zsilinszky u. 13. 2660 Magyarország ... Tovább

aciditás (savasság)

oldatok savas kémhatasának —>hidrogénion-koncentrációval kifejezhető mértéke.... Tovább

Tovább a lexikonra