Hirdetés

Agrárfórum Bonyhádon

Sirman Ferenc
Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Patrióta gazdaságpolitikára van szükség - Az agrárágazat időszerű kérdéseiről, az uniós tagságból fakadó fordulópontról, a patrióta gazdaságpolitika szükségességéről beszélt Sirman Ferenc, az agrártárca szakállamtitkára pénteken, Bonyhádon, a Tarka Fesztivál agrárfórumán.
Agrárfórum Bonyhádon, agrárágazat, gazdaságpolitika, növénytermesztés, állattenyésztés

"Egyre hangsúlyosabbá válik egy olyan patrióta gazdaságpolitika, amelyik a korábbinál jobban figyelembe veszi a magyar agrárium sajátosságait és érdekeit" - jelentette ki a szakállamtitkár.
 
Sirman Ferenc az MTI-nek nyilatkozva szólt arról is, hogy az állattenyésztés aránytalanul visszaszorult a növénytermesztéssel szemben.
 
Mint mondta, a jelenlegi, a gabonaintervencióra beállt rendszer helyett olyan szisztémát kell működtetni, amely a takarmányt elsősorban az állattenyésztésnek termeli, illetőleg azon túl a bioenergia előállítással is foglalkoznia kell az ágazatnak, hogy ne termelődjenek újra azok a feleslegek, amelyek intervencióra kerülnek.
 
Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

Hirdetés

"A következő években a közös agrárpolitika által erőteljesen támogatott gabonatermesztéssel szemben nekünk a nemzeti támogatásokkal és a saját mozgásterünkkel elsősorban az állattenyésztésre kell a hangsúlyt helyezni" - mondta.
 
Hozzátette: elsősorban a piacoktól függ, hogy az állattenyésztés milyen nagyságúra tud fejlődni. Ezzel kapcsolatban utalt a tejtermelésre, amelyben a csatlakozást követő piacnyitás lenyomta az árakat.
 
Sirman Ferenc rámutatott: feltehetősen 2009-től Magyarországon is bevezetésre kerül az egységes gazdatámogatási rendszer, amely a termeléstől függetlenül adja a támogatásokat.
 
"Magyarország ebből a szempontból előnyös helyzetben van, hiszen nálunk, ha nem kapcsolódik a termeléshez közvetlenül a támogatás, nagyon sok területen akkor is megéri majd termelni, ilyen lehet a szarvasmarha tenyésztés és a tejtermelés is" - fűzte hozzá. 

Hirdetés

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés

felszínalakítás

minden olyan talajmunka, amely valamilyen agronómiai célnak megfelelő talajfelszínt hoz létre.... Tovább

magfejtő gépek

az olyan cséplőszerkezetek összefoglaló neve, amelyek bizonyos hüvelyes és gumós növények... Tovább

Tovább a lexikonra
Hirdetés
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrisebb iparági hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.