hirdetes

Agrárfórum Bonyhádon

Sirman Ferenc
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Patrióta gazdaságpolitikára van szükség - Az agrárágazat időszerű kérdéseiről, az uniós tagságból fakadó fordulópontról, a patrióta gazdaságpolitika szükségességéről beszélt Sirman Ferenc, az agrártárca szakállamtitkára pénteken, Bonyhádon, a Tarka Fesztivál agrárfórumán.
Agrárfórum Bonyhádon, agrárágazat, gazdaságpolitika, növénytermesztés, állattenyésztés

"Egyre hangsúlyosabbá válik egy olyan patrióta gazdaságpolitika, amelyik a korábbinál jobban figyelembe veszi a magyar agrárium sajátosságait és érdekeit" - jelentette ki a szakállamtitkár.
 
Sirman Ferenc az MTI-nek nyilatkozva szólt arról is, hogy az állattenyésztés aránytalanul visszaszorult a növénytermesztéssel szemben.
 
Mint mondta, a jelenlegi, a gabonaintervencióra beállt rendszer helyett olyan szisztémát kell működtetni, amely a takarmányt elsősorban az állattenyésztésnek termeli, illetőleg azon túl a bioenergia előállítással is foglalkoznia kell az ágazatnak, hogy ne termelődjenek újra azok a feleslegek, amelyek intervencióra kerülnek.
 
Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajművelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezőgazdaság: Agrároldal.hu.

hirdetes

"A következő években a közös agrárpolitika által erőteljesen támogatott gabonatermesztéssel szemben nekünk a nemzeti támogatásokkal és a saját mozgásterünkkel elsősorban az állattenyésztésre kell a hangsúlyt helyezni" - mondta.
 
Hozzátette: elsősorban a piacoktól függ, hogy az állattenyésztés milyen nagyságúra tud fejlődni. Ezzel kapcsolatban utalt a tejtermelésre, amelyben a csatlakozást követő piacnyitás lenyomta az árakat.
 
Sirman Ferenc rámutatott: feltehetősen 2009-től Magyarországon is bevezetésre kerül az egységes gazdatámogatási rendszer, amely a termeléstől függetlenül adja a támogatásokat.
 
"Magyarország ebből a szempontból előnyös helyzetben van, hiszen nálunk, ha nem kapcsolódik a termeléshez közvetlenül a támogatás, nagyon sok területen akkor is megéri majd termelni, ilyen lehet a szarvasmarha tenyésztés és a tejtermelés is" - fűzte hozzá. 

hirdetes

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértőitől! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

felületaktív anyagok

mindazon anyagok, amelyek folyadékok határfelületén adszorpcióval feldúsulnak, mert... Tovább

kaszáló

olyan rét, amelyet évente csak egyszer lehet kaszálni, egyébként legelőként hasznosítható. Tovább

Tovább a lexikonra