Ezekkel a kreatív ötletekkel fel tudod dobni a kertedet

10 egyszerű, de nagyszerű kerti ötlet

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Nyugodtan kijelenhetjük, hogy mint minden más, a kertészkedés is ijesztő lehet, hogyha nem tudjuk, hogyan is kezdjünk hozzá. Mutatunk most 10 egyszerű ötletet, melyek segítségével feldobhatjátok a kerteteket. Cikkünk a kép után folytatódik.

10 egyszerű ötlet a kertedbe

A kert nem csak szép dolog, hanem nagyszerű hobbi és kikapcsolódás is. Ezen kívül nagyon jó érzés gyönyörködni a saját kezünk által létrehozott dolgokban, enni a saját gyümölcseinket, zöldségeinket. Viszont nem is annyira egyszerű a kertészkedés, mint ahogy azt sokan gondolnák. A következő cikkben 10 olyan ötletet láthattok, melyek nagyon egyszerűek, olcsók, mégis elképesztően szépek.

Ha pedig szeretnél több kerti tippeket kapni, akkor kattints a linkre!

Olvasd végig a 10 brilliáns ötletet

  • Helytakarékos módja az ültetésnek, és még olcsó is, hiszen a megunt, elhasznált vödröket is használhatjuk a virágültetés célra. Alacsony a fenntartása, csak öntözni kell néha :)

  • Minimális hely és még kevesebb eszköz szükséges ahhoz, hogy saját avokádófát neveljünk. Kell egy cserép, pár darab fogpiszkáló és víz.

  • Te is mindig kidobod az ananász leveleit? Ne tedd! Nevelj inkább belőle saját ananászfát. Az ananász leveleit válaszd le a gyümölcsről, majd a száraz leveleket szedd le róla és hasonló módon az avokádóhoz, először vízben meg lehet gyökereztetni azután pedig földbe tenni.
  • Szintén hasonlóan, mint az avokádót, a burgonyát is tudjuk csíráztatni fogpiszkálóval, vízzel. Tényleg működik, kipróbáltam :)
  • Egyszerűen, mutatós kerti díszt készíthetünk ereszcsatornából. Elég, ha kijavítjuk a hibákat, lefestjük és könnyedén készíthetünk belőlük virágtartót. Próbáljátok ki!

  • Építsünk függőkertet PVC csövek segítségével. Helytakarékos és gazdaságos megoldás.
  • Sokan úgy gondolják, hogy szebb és egyszerűbb, ha több lapos cserépbe ültetjük a növényeket pedig betonvasból és persze cserepekból is ugyanolyan jó otthont tudunk készíteni a növényeinknek. 
  • PET-palack újrahasznosítással két legyet üthetünk egy csapásra: védjük a környezetet, emellett még mutatós ültetési lehetősgéket is kapunk.

  • Sokan nem tudják, de a csigákat vonzza a sör. Hagyjunk kint éjszakára 1-2 pohár sört, és odavonzza a csigákat.
  • Töltsük tele vízzel a borosüveget, majd nyomjuk bele a cserépbe fejjel lefelé. Sokat spórolhatunk ezzel a megoldással, a növények isznak, amikor szükségét érzik.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

betegség

normális körülmények között az élőlények környezetükkel összhangban élnek; b. akkor... Tovább

Dugványozás

Ezzel a módszerrel a legtöbb növény szaporítható, de leginkább a bogyós gyümölcsfajok és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek