Zöldségtermesztés cserépben - ezt a 10 növényt nyugodtan elültetheted erkélyeden

10 zöldség, ami könnyedén megterem az erkélyen, cserépben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Cserépben termeszthető zöldségek

Saláta

A legmegfelelőbb zöldség konténeres termesztés esetén a fejes saláta. Esetében nem is fontos a cserép mérete, bármilyen megfelel, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni azonban a földre! Szerezzünk tápanyagban gazdag, minőségi palántaföldet, és ebbe vessük el a salátamagokat. Ezután nincs más dolgunk, mint gondoskodni arról, hogy a föld mindig nyirkos legyen. 

Cékla

Válasszunk legalább 30-35 centiméter mélységű cserepet, így a cékla erőteljes növekedése könnyedén be fog indulni. Ekkora méretű cserép nagyjából 5-6 tő eredményes felneveléséhez elegendő. Fontos tudni, hogy sajnos nem minden fajta alkalmas a konténeres termesztéshez, mi a Kornett nevezetűt ajánljuk, benne még nem csalódtunk.

Retek

Kisebb-nagyobb cserépben egyaránt termeszthető retek. Nincs más dolgunk, mint elvetni a magokat, majd ügyelni arra, hogy a föld mindig nyirkos legyen! 

+1 Borsó

A borsó azért kapta a +1 helyet, mert egy kicsit érdekes és különleges a termesztése. Szükségünk lesz egy legalább 30 centiméter mélységű cserépre, ebbe vessünk el maximum hat szem borsót! A legideálisabb borsófajta a Rajnai törpe, próbálkoztam mással is, de nem értem el sikert, csaj a Rajnai törpével.

Reméljük, hogy tudtunk segíteni nektek egy kicsit, még itt a végén hozzáteszem, hogy ezen növények mindegyike alkalmas arra, hogy konténerben, cserépben, vagy virágládában termesszétek. Ha ti is próbálkoztatok korábban, és sikerrel jártatok akár ezekkel, akár más fajtákkal, akkor írjatok nekünk üzenetet Facebook-on, vagy emailen, nagyon kíváncsian várjuk mindig a beszámolókat.

Ha pedig kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan, válaszolni fogunk! Most pedig irány a kert, vagy a terasz és kezdjünk el végre sikeresen zöldségeket termeszteni. Sok sikert kívánok mindenkinek! Cikkünket pedig mutassátok meg ismerőseiteknek is, hátha segítséget fog nyújtani valakinek. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

panarícium (büdös sántaság)

kérődzők, főként juhok végtagbetegsége, amikor a csülkök közötti bőrből a csülökirha... Tovább

gyűrűsférgek (Annelida)

az állatvilág egyik törzse, szárazföldön, édesvizekben és tengerekben élő fajokkal.... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség