Zöldségtermesztés cserépben - ezt a 10 növényt nyugodtan elültetheted erkélyeden

10 zöldség, ami könnyedén megterem az erkélyen, cserépben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Sokan vannak, akik nem rendelkeznek nagyméretű kerttel, sőt, kisméretűvel sem. Nekik sem kell azonban csüggedniük, ugyanis léteznek olyan zöldségek, amik könnyedén termeszthetők kert nélkül, cserépben, most ezeket mutatjuk be nektek!

Cserépben termeszthető zöldségek

Nem kell ahhoz nagyméretű kert, hogy zöldségeket termesszünk, elegendő, ha van egy erkélyünk, vagy egy teraszunk. Ha szeretsz kísérletezni a konténeres növénytermesztéssel, akkor mindenképpen próbáld ki a most felsorolt zöldségek nevelését. Régebben mi egy panellakásban éltünk, az első emeleten, sajnos nem volt lehetőségünk arra, hogy kertben zöldségeket termesszünk, pedig családunk összes tagja szerette a friss, finom, saját nevelésű különlegességeket.

Addig-addig próbálkoztunk, míg végül elértük célunkat, minden egyes évben ültetgettük a növényeket cserépbe, és szüreteltük a zsenge finomságokat. Ezután jöttünk rá, hogy konténerben, cserépben, de még virágládában is termeszthetők a zöldségek, sajnos azonban nem mindegyik, ugyanis sok olyan fajtával találkoztunk, amivel nem jártunk sikerrel.

Az évek alatt megállapítottuk, hogy általában a hibrid fajták alkalmasak arra, hogy konténerben is teremjenek, mivel nekik sokkal kisebb a helyigényük. Most összeállítottunk nektek egy tízes listát azokról a zöldségekről, melyekről biztosan tudjuk, hogy könnyedén megállják helyüket a cserépben, így nektek már nem kell sokat kísérleteznetek. Nézzük, melyek ezek a zöldségek!

Sárgarépa

A sárgarépák közül az összes olyan fajta jó, ami mini illetve bébi. Nincs más dolgunk, mint odafigyelnünk a növényekre, öntözzük őket rendszeresen, így szinte biztosak lehetünk abban, hogy szép, egészséges termésünk lesz. Ha a hosszabb sárgarépákat szeretitek, akkor mélyebb konténereket válasszatok.

Paprika

A paprikának egy kicsivel nagyobb cserépre van szüksége ahhoz, hogy folyamatosan tudjon fejlődni. Gyakorlatilag minden paprikafajta alkalmas arra, hogy konténerben termesszük, szóval válasszatok nyugodtan a kedvenc fajtáitok közül! Ezzel még nincs vége, a következő oldalon további nyolc zöldséget mutatok be, melyek termeszthetők cserépben, érdemes lapozni egyet! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

koenzim

az enzimek aktiválásához szükséges, a fehérjerészhez lazán, reverzibilisen kapcsolódó,... Tovább

kelés

a mag életfolyamatának megindulása a talajban, amikor a hajtás a felszín fölé emelkedik.... Tovább

Tovább a lexikonra
Zöldség